Biscuiți de casă moi și pufoși: Rețeta veche a bunicii pentru un desert ce se topește în gură
Înainte de sărbători, bunica mereu pregătea biscuiți moi și pufoși de se topeau în gură. Toată familia era extrem de fericită atunci când bunica pregătea acest deliciu. Cu siguranță, orice mâncare pregătită de ea era un răsfăț pentru toți nepoțeii, însă acest desert era cel mai preferat de aceștia.
Biscuiții de casă pregătiți de bunica sunt extrem de ușor de făcut. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă și rețeta bunicii. Secretele pentru cei mai buni biscuiți de casă, bunica le știa de la mama ei, fiind o rețetă transmisă din generații în generații.
Biscuiți de casă moi și pufoși: Secretele din bucătăria bunicii
Pentru a pregăti cei mai delicioși biscuiți de casă pentru sărbători, bunica avea nevoie de unt, zahăr praf, un ou mare și 250 g de făină albă de o calitate bună. De asemenea, pentru a obține biscuiți moi și pufoși, bunica folosea și un pliculeț de praf de copt. Iar pentru acel gust extrem de deosebit al biscuiților de casă, bunica mai punea și un vârf de cuțit de sare.
Cu siguranță gustul copilăriei este asociat cu aroma irepetabilă a biscuiților de casă pregătiți după rețeta bunicii. Ce poate fi mai delicios decât biscuiți proaspeți scoși din cuptor cu un pahar de lapte cu miere. Acesta este deliciul suprem în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales în vacanța de iarnă.
Pentru aroma biscuiților, bunica mai folosea și un pliculeț de zahăr vanilat. Cu siguranță biscuiții bunicii nu erau mai prejos decât cei din cofetăriile specializate. Ba din contra, biscuiți atât de pufoși și moi, poți obține doar dacă repeți rețeta bunicii.
Cum prepara bunica cei mai buni biscuiți de casă
Pentru a pregăti cei mai delicioși și aromați biscuiți de casă, ea amesteca untul cu zahărul, folosind o lingură de lemn pe care o avea de când era tânără. Bunica amesteca foarte bine untul cu zahărul, până reușea să obțină o cremă foarte pufoasă și fină. Ea nu aveam mixer, totul amesteca cu mânuțele ei, rezultatul fiind unul cu adevărat deosebit. De asemenea, ea știa să pregătească multe deserturi, printre preferatele nepoțeilor se numără și negresa pregătită de bunica.
Pentru a pregăti biscuiții, bunica adăuga în crema fină obținută și oul, aromele, pe care le amesteca bine până la omogenizare. Ulterior, bunica amesteca și făina albă proaspătă cu praful de copt. Tot amestecul, bunica îl adăuga la compoziția pregătită anterior, amestecând totul foarte bine cu o lingură.
Cum modela bunica biscuiții: Care erau formele preferate ale nepoțeilor
Partea preferată a bunicii din pregătirea biscuiților de casă moi și pufoși era modelarea acestora. Împreună cu toți nepoțeii, așezați la o masă, povestind povești de la săniuș, modelau cei mai deosebiți biscuiți.
Un secret din partea bunicii. Dacă vrei să obții biscuiți deosebiți, exact ca la cofetării, trebuie să lași la rece timp de o oră, aluatul. Acesta se va întări puțin, devenind extrem de ușor de modelat.
Împreună cu nepoțeii, bunica forma biluțe, brazi, ornamente pentru Revelion și multe alte forme extrem de interesante pentru masa de sărbătoare. După ce biscuiții erau modelați, toți nepoțeii își așezau capodopera culinară pe tava de copt.
Pentru a decora biscuiții, bunica folosea și biluțe de ciocolate sau vișine conservate pe care le adăuga și la negresa deosebită. Bunica cocea biscuiții de casă moi și pufoși în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. După ce îi scotea din cuptorul tradițional, bunica trecea biscuiții prin nucă măcinată, așezându-i pe platoul preferat al nepoțeilor.