Bicarbonat de sodiu si cimbru! Iata 4 remedii naturiste pentru infectii urinare!
Aproape toate femeile au experimentat această infecție a vezicii urinare numită cistită cel puțin o dată în viață. Deoarece femeile sunt mai predispuse la cistită decât bărbații. Acest lucru se explică prin anatomia lor.
Acest lucru se datorează faptului că tractul genital și anusul sunt situate în apropierea uretrei feminine, acest mic canal care permite golirea vezicii urinare. Uretra unei femei este mai scurtă decât a bărbatului. Are doar 3 până la 4 centimetri, un spațiu suficient de scurt pentru a facilita intrarea bacteriilor în vezică.
Bacteriile cel mai adesea implicate în cistită sunt Escherichia coli, care se găsește și în intestine unde nu sunt neapărat patogene.
Cistita este resimțită în special prin dorința de a urina. Și când mergem la toaletă, urinăm puțin și avem arsuri. Aceste senzații atunci când sunt acute pot fi deosebit de invalidante.
Din fericire, pentru a ameliora cistita de la primele senzații de disconfort, există soluții. Acestea ajută la ameliorarea simptomelor ITU, dar aveți grijă, va trebui totuși să consultați un medic pentru a preveni agravarea acesteia și pentru a trata sursa.
4 remedii naturiste pentru infectii urinare
1. Apă
Hidratarea ajută corpul să funcționeze corect. Apa este necesară mai mult ca niciodată în cistită. Deci, atunci când aveți o infecție a tractului urinar, beți multă apă: 1,5 până la 2 litri pe zi. Apa va dilua germenii din vezică și îi va spăla mai repede.
Pentru a fi sigur că ai întotdeauna apă pe tine, echipează-te cu o sticlă de apă pe care să o pui în geantă în fiecare zi!
Eliminați bacteriile golindu-vă vezica urinară cât mai des posibil!
2. D-manoză, un remediu natural
Deseori prezentat ca alternativă la terapia cu antibiotice, D-manoză este un omnossaccahriede, adică un zahăr simplu, verișor al glucozei. Pentru a o simplifica, acoperă celulele tractului urinar. Se găsește în mod natural în anumite fructe: piersici, mere, afine sau portocale. Prezintă o cale interesantă pentru medicină, în cazul cistitei recurente.
3. Infuzie de cimbru
Ceaiurile din plante sunt, de asemenea, recomandate, în special cele pe bază de cimbru, o plantă cunoscută pentru funcțiile sale antivirale și antibacteriene. Pentru a combina hidratarea și cimbrul, pregătiți-vă câteva infuzii pe bază de cimbru, acest lucru este de mare ajutor în cazul unei infecții a tractului urinar. Rețeta este simplă: tine 30 de grame de cimbru timp de 15 minute în apă clocotită.
4. Bicarbonat de sodiu
Iată un ultim remediu de la bunica pentru a lupta împotriva infecțiilor tractului urinar: bicarbonatul de sodiu. Prietenii noștri italieni îl consumă cu ușurință pentru a facilita digestia, dar la noi, această utilizare este mai rară. Nu întotdeauna foarte plăcut de consumat, desigur, pentru că gustul nu este atât de grozav. Pe de altă parte, ajută la prevenirea cistitei sau la reducerea simptomelor acesteia.
Bicarbonatul de sodiu se consumă pe stomacul gol. Într-un pahar înalt de apă, adăugați două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Proprietățile sale vor împiedica proliferarea bacteriilor.