Bicarbonat de sodiu pentru viermi intestinali: Remediu natural pentru curățarea organismului

de: BZI.ro
11:24, 02 iul. 2021

Aproape 70% din populație este infectată cu diferite tipuri de paraziți intestinali fără ca măcar să știe. Pentru a scăpa de acești paraziți există mai multe remedii, cel mai cunoscut pentru eliminarea viermilor intestinali fiind bicarbonatul de sodiu.

Viermii intestinali sunt niște organisme care trăiesc într-ul alt organism și pentru a supraviețui, dezvolta și reproduce, se hrănesc cu substanțele nutritive din aparatul digestiv al corpului-gazdă, adică organismul uman.

De obicei, paraziții intestinali ajung în corpul uman prin consumul unor alimente crude, insuficient gătite sau spălate necorespunzător și contaminate, dar și de o igienă a mâinilor precară.

Cele mai dese contaminări cu paraziți intestinali sunt cu giardia, oxiuri, tenie, limbrici, trichină și toxocară.

Clisme cu bicarbonat de sodiu pentru viermi intestinali

Un tratament inovativ pentru a scăpa de viermii intestinali a fost găsit de un grup de experți în domeniul parazitologiei.

Tratamentul contra viermilor intestinali are la bază bicarbonatul de sodiu. Astfel, clisma cu bicarbonate de sodium are o eficiență mare, este accesibilă și fără reacții adverse.

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu presupune o clismă cu 2 litri de apă la temperatura de 20-22 gr.C, cu scopul de a curăța intestinele și de a crea condiții pentru o acțiune mai bună a soluției de bicarbonat.

După, se introduce rectal un amestec de 20-30 g bicarbonat de sodium, dizolvat în 800 ml de apă, la o temperatură de aproxiamtiv 40 de grave. Aceasta se menține în intestin timp de 30 de minute.

După eliminarea în jeturi, cu întreruperi, a soluției, se mai face o clismă de 2 litri de apă, la o temperatură de aproximativ 22 grade.

Tratamentul se repetă din două în două zile până la eminiarea viermilor intestinali.

Cum acționează bicarbonatul de sodiu

Specialiștii în parazitologie au demonstrat că bicarbonatul de sodiu crește rezervele alcaline în sânge și reduce vâscozitatea mucusului. În plus, viermii care au pătruns adânc în mucoasa intestinală devin vulnerabili la efectul soluției apoase de bicarbonat de sodium. Această soluție le provoacă relaxarea musculară și duce la desprinderea de pereții intestinelor șila eliminarea lor în timpul procedurilor de curățare.

Bicarbonatul de sodiu are un rol important la diureza osmotică, iar toxinele eliberate de viermi și cele apărute în urma morții lor sunt eliminate din organism. În plus, bicarbonatul de sodium are un efect anti-inflamator, ducând astfel la vindecarea rănilor în locurile de unde s-au desprins paraziții.

Experții în parazitologie  susțin că tratamentul cu bicarbonate de sodium nu produce reacții adverse, dereglări ale tractului gastro-intestinal, ale sistemului biliar sau ale căilor urinare.

Tratament medical pentru viermi intestinali

Pentru a scăpa de viermii intestinali, medicii recomandă administrarea de antihelmintici, precum albendazolul (Zentel). Totuși, trebuie ținut cont de faptul că sunt câteva tipuri de viermi, precum giardia sau oxiuri, care trebuie tratate cu alte medicamente, precum mebendazolul (Vermox).

În situația în care parazitoza n ueste tratată corespunzător, viermii se pot înmulți exagerat și pot infesta organe importante, precum inima ori creierul, punând în pericol viața persoanei afectate.

Sunt persoane care aleg să-și administreze anual, preventiv, o doză de albendazol, însă toxicitatea acestui medicament la nivel hepatic este destul de mare.

Pentru tratarea parazitozei există mai multe remediile natural precum usturoiul, menta, semințele de dovleac sau cimbrul, care sunt ușor de administrat.