Bicarbonat de sodiu împotriva păduchilor: Are efecte uimitoare în lupta cu pediculoza
Nimeni nu își dorește să se confrunte cu problema păduchilor, însă dacă ajungi în această situație trebuie să știi cum să rezolvi această problemă. Pentru a scăpa de păduchi există mai multe metode, însă una dintre cele mai eficace este folosirea bicarbonatului de sodium împotriva păduchilor.
Pediculoza este boala dată de păduchii ce trăiesc la nivelul pielii și se hrănesc cu sânge. În cazul pediculozei capului, păduchii sunt pe pielea capului, mai frecvent la ceafă sau după urechi.
Cel mai frecvent, pediculoza capului este mai frecventă la copii, însă adulții pot fi afectați mai ales dacă locuiesc în aceeași casă cu copii afectați.
Păduchii sunt greu de văzut, pentru că se mișcă foarte repede și se ascund de lumină. Ouăle de păduchi sunt mai ușor de văzut pentru că sunt albe sau gălbuie, în formă de picături. Pentru a nu fi confundate cu mătreața, trebuie ținut cont de faptul că ouăle păduchilor nu se desprind atât de ușor precum mătreața. De obicei, ouăle de păduchi se găsesc la maximum 3-4 milimetri de scalp, pentru că au nevoie de căldură.
Bicarbonat de sodiu împotriva păduchilor: Cum să-ți prepari „şampon“ cu bicarbonat
Una dintre soluțiile cele mai bune pentru a scăpa de păduchi este bicarbonatul de sodiu. Acesta ajută la ameliorarea mâncărimilor pe pielea capului, iar atunci când este utilizat în combinație cu balsam ucide păduchi prin constricția sistemului lor respirator.
Pentru a prepara șamponul cu bicarbonate de sodiu, amestecă o parte de bicarbonat cu trei părţi de apă într-o sticlă şi agită recipientul. Cantităţile pot fi stabilite în funcţie de lungimea părului.
În situația în care ai părul lung până la umeri poţi să pui 2 sau 3 linguri de bicarbonat şi trei părţi de apă.
Amestecul obţinut se aplică pe părul uscat sau umed. Important este ca în momentul aplicării să începi de la rădăcină spre vârfuri.
După ce ai aplicat pe tot părul, lasă amestecul să acţioneze 1 – 3 minute şi apoi clăteşte bine.
Nevând spuma pe care o face de obicei un șampon, va părea dificil să-ţi speli podoaba capilară. Pentru a te clăti foarte bine de acest amestec, foloseşte din belşug apă caldă.
Este recomandat ca după ce ai înlăturat orice urmă de bicarbonate să clăteşti cu apă cu oţet. Pentru asta, ai nevoie de un amestec din oţet de mere cu apă, în proporţie de 1 la 4. Dacă vreți să evitați mirosul de oţet puteţi adăuga în această combinaţie câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mentă sau rozmarin.
Soluția se aplică având grijă să nu vă intre oţetul în ochi şi soluția să ajungă pe toată lungimea părului.
Alte remedii naturale în lupta cu păduchii
Pentru a scăpa de păduchi, se poate apela şi la alte remedii naturale. Un astfel de remediu natural este oţetul. Acesta se folosește pentru a înmuia părul şi scalpel, după care se acoperă cu o cască de duş. Aceasta se lasă peste noapte, pentru a sufoca păduchii şi a eroda ouăle.
Păduchii trebuie să respire, iar aplicarea pe toată lungimea părului a vaselinei îi împiedică să facă asta, asfixiindu-i. La fel acţionează şi uleiurille esenţiale care omoară păduchii şi calmează mâncărimile.
Alte remedii naturiste eficiente în lupta cu păduchii sunt infuzia de frunze de nuc, decoctul din frunze de salcie, decocotul din frunze tocate de iederă sau spălături cu o soluţie obţinută dintr-o frunză de pelin opărită în oţet.