Benzi pentru albirea dinților: Cum să obții un zâmbet perfect în doar câteva zile
Un zâmbet perfect poate aduce încrederea în sine și cuceri pe oricine, acesta putând fi căpătat cu ajutorul benzilor pentru albirea dinților. Cu acestea poți avea un efect „miraculos” în doar câteva zile. Cu ajutorul benzilor pentru albirea dinților poți obține ușor și comod un rezultat de excepție.
Acestea trebuie alese cu mare grijă, iar rezultatele pot fi remarcabile, dar nu toate le și asigură. Potrivit specialiștilor este foarte important să vă documentați suficient de bine înainte de a procura acest produs. De asemenea, ingredientele acestor benzi pentru albire pot fi foarte periculoase pentru sănătatea dinților tăi.
Benzi pentru albirea dinților: Recomandări din partea specialiștilor
Dacă dorești o albire eficientă la domiciliu poți apela la benzile pentru albirea dinților. Pentru a menține efectul dorit acestea trebuie folosite cu regularitate. Oricine poate cumpăra din farmacii sau din magazinele specializate acest produs de albire, însă este important ca produsul cumpărat să se potrivească perfect cu dantura ta.
Albirea se face cel mai bine atunci când gelul nu conține substanțe toxice și nu înălbește brusc dinții. Un indice care te ajută să înțelegi care benzi sunt făcute din produse naturale și potrivite pentru dantura ta sau cele toxice este timpul necesar pentru albirea dinților.
Dacă aceștia au devenit albi după prima utilizare a benzilor este foarte probabil ca gelul ce se conține în produs să fie toxic. Dacă rezultatele apar treptat timp de câteva zile atunci gelul este compus din substanțe naturale.
Pentru a reuși să achiziționezi produsul sigur poți să ceri sfatul unui specialist în cadrul unui consult la dentist. Acesta îți va spune toate măsurile de siguranță necesare pentru ca sănătatea ta orală și generală să nu aibă de suferit.
Atenție la produsele „miraculoase”! Dezavantajele benzilor pentru albirea dinților
Specialiștii în domeniu au identificat pe lângă beneficiile folosirii benzilor pentru albirea dinților și o serie de dezavantaje pe care le au aceste tipuri de produse. De cele mai multe ori dacă benzile pentru albirea dinților nu sunt alese cu mare grijă rata lor de eficiență este foarte redusă.
Benzile pentru albirea dinților spre deosebire de kit-urile pentru albire nu produc un efect uniform. Astfel, dinții noștri se pot albi parțial, iar petele de care am vrut să scăpăm nu fac altceva decât să se accentueze. Substanțele din benzile de albire conțin acizi care pot afecta smalțul și țesuturile gingivale.
Specialiștii au remarcat că folosirea regulată a benzilor pentru albire ce conțin acizi afectează smalțul și țesuturile gingivale. Astfel, aceste tratamente cresc predispoziția la carii și produc apariția abraziilor dentare. De asemenea, apare și hipersensibibilitatea și demineralizarea dinților. Este suficient să utilizezi benzile nepotrivite pentru dinții tăi și în 3 zile ți-ai deteriorat smalțul acestora.
Când nu este recomandată folosirea benzilor pentru albirea dinților
Această soluție pentru obținerea unui zâmbet calitativ nu este indicată copiilor cu vârsta sub 16 ani trebuie să evite aplicarea produselor de albire pentru dantură. Aceasta este vârsta la care nervul dintelui se află în creștere și poate fi afectat negativ de substanțele pe care le conțin produsele destinate albirii.
Benzile pentru albirea dinților afectează pulpa dintelui, aceasta putând deveni sensibilă și iritată, lucruri care pot duce la apariția a numeroase afecțiuni orale pe care ar fi bine să le evitați.
Femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să evite aplicarea unor benzi pentru albirea dinților. Ingredientele din compoziția produselor pentru albire ajung în organism și se pot dovedi nocive pentru sănătatea fătului sau a bebelușului. Astfel, medicii recomandă să mai așteptați câteva luni după naștere.
De asemenea, persoanele care suferă de o sensibilitate de dantură acută sau de afecțiuni la nivelul gingiei trebuie să evite aplicarea benzilor pentru albirea dinților.