Prima pagină » Culinar » Beneficiile usturoiului pentru sănătatea noastră
Beneficiile usturoiului pentru sănătatea noastră

Beneficiile usturoiului pentru sănătatea noastră

30 ian. 2020, 11:29,
în Culinar

Fie că îţi place gustul sau nu, usturoiul face parte din multe mâncăruri din bucătărie. Aroma să deosebită îl face potrivit pentru foarte multe tipuri de mâncare, oferindu-le un plus de savoare.

Mai important decât gustul însă, sunt proprietăţile medicinale miraculoase ale usturoiului care sprijină organismul din foarte multe puncte de vedere. Aşadar, ce anume face usturoiul un medicament atât de puternic?

Cu funcţionează usturoiul?

Usturoiul este un condiment super cuoscut pentru calităţile sale uimitoare care ajuta organismul să se vindece datorită alicinei. De fapt, alicina a fost considerată un antioxidant, antibiotic şi anticancerigen puternic.

Alicina nu exista în stare naturală a usturoiului. Pentru a se produce, usturoiul trebuie zdrobit şi lăsat la temperatura camei câteva minute. Este de fapt un sistem de apărare al usturoiului, deoarece alicina are un gust începător şi îl face neplăcut pentru multe vietăţi. Gătirea usturoiului la temperaturi înalte, vei distruge acest compus. Aşadar consuma usturoiul zdrobit, crud pe post de condiment.

Iată 5 benefici extraordinare ale usturoiului care îl fac extrem de sănătos

Mănâncă 2-3 căţei de usturoi în fiecare zi penru a te bucura din plin de aceste beneficii.

1. Omoară antraxul. Aceasta bacterie afectează oamenii şi animalele. Alicina din usturoiul proaspăt tăiat ajuta la distrugerea acestei bacterii mai bine decât majoritatea antibioticelor.

2. Antibiotic natural. Rezistenta la antibiotice este o problemă globală, datorată consumului necorespunzător de antibiotice, fie ca doza este întreruptă prea repede, fie că se consuma prea multe antibiotice. Acesta este un pericol uriaş chiar şi în privinţa celor mao comune infecţii deoarece antibioticele nu mai fac faţă. Usturoiul omoară foarte multe bacterii comune fără efecte adverse.

Iată câteva dintre bacteriile pe care le omoară:

  • Campylobacter jejuni (toxinfectie alimentară)
    Pseudomonas aeruginoasa (pneumonie, infecţie a trectului urinar)
    Coli şi Stafilococul auriu (infecţii ale tractului urinar, meningita şi altele)
    Klebsiella pneumonia (pneumonia, infecţie a tractului urinar, meningita)
    Shigella sonnei (diaree, dizenterie)
    Salmonella typhi (febră tifoidă)
    Helicobacter pylori (ulcer gastroesofacian şi cancer).

3. Mai bun decât foarte multe antibiotice puternice. Vancomicina este în prezent un antibiotic care este folosit într-o ultimă instanţă deoarece reacţionează negativ cu multe vitamine şi are foarte multe efecte secundare. Acest medicament omoară infecţiile bacteriene din intestin. Usturoiul omoară bacterii pe care vanomicina nu poate.

4. Sigură cu bacteriile din intestin. În mare parte, antibioticul omoară bacteriile, atât cele cele dar şi cele bune. Acest lucru este problematic, asaar probioticle sunt esenţiale pentru a susţine bacteriile bune. Totuşi, usturoiul ştie diferenţa. Chiar mai bine de atât, usturoiul conţine oligozaharide prebiotice care sunt carbohidraţi nedigerabili şi hrănesc bacteriile bune.

5. Tensiunea arterială. Un studiu a aratatt ca usturoiul este chiar mai eficient decât atenololul, un medicament beta-blocant pentru tensiune arterială. Spre deosebire de beta-blocante, usturoiul reduce tensiunea arterială din oamenii cu hipertensiune dar nu la persoanele cu tensiune artereiala crescută, deoarece este sigură pentru oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`