4 motive de a manca pepene verde

de: BZI.ro
07:59, 12 iun. 2020

Beneficiile pepenelui verde sunt de necontestat. Pepenele verde ajuta corpul sa functioneze bine. Acest fruct delicios este bogat in apa, zahar, fibre si nutrienti esentiali, precum vitaminele A, B6 si C, antioxidanti, licopene, aminoacizi si potasiu. Pepenele verde are foarte putine calorii. Semintele sale sunt bogate in proteine, magneziu, vitamina B si grasimi bune. Iata care sunt cele mai bune motive pentru a-l consuma.

Pentru sanatatea inimii

Pepenele verde este cel mai bogat aliment in citrulina. Este un aminoacid, un precursor al argininei, care are particularitatea de a creste vitalitatea vaselor de sange si de a promova dilatarea acestora. Citrulina joaca, de asemenea, un rol benefic in ceea ce priveste imunitatea.

Datorita nutrientilor sai, pepene verde ajuta la protejarea celulelor de deteriorarea provocata de stres si, astfel, reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit unui studiu citat de site-ul american Live Science. Alte lucrari au aratat o reducere a tensiunii arteriale ridicate si a tensiunii arteriale la adultii obezi. Virtutile sale ar fi deosebit de importante pentru femei dupa menopauza.

Beneficiile pepenelui verde. Proprietati antiinflamatorii

Licopenele sunt utilizate pentru incetinirea procesului inflamator si neutralizarea radicalilor liberi responsabili de oxidarea celulelor. Acest nutrient, impreuna cu colina, ajuta la scaderea ratei de inflamatie a organismului, imbunatatind astfel sanatatea si bunastarea generala.

Frumusetea pielii

Vitamina A este excelenta pentru piele si par, deoarece le ajuta sa ramana hidratate si stimuleaza producerea de colagen si elastina. Pepenele verde este o buna sursa a acestor vitamine.

Pentru durerile corpului

Sportivii care iubesc pepenele verde au noroc: consumul inainte de antrenament ar ajuta la reducerea durerilor si la mentinerea unui ritm cardiac stabil. Acest lucru se datoreaza substantelor nutritive benefice care imbunatatesc circulatia sangelui.