Atentie la samburii de caise! Care sunt totusi beneficiile pentru sănătate ale acestor fructe?

de: BZI.ro
18:19, 04 aug. 2020

Beneficiile pentru sănătate ale caiselor. Caisele reprezinta aliatul vitalității și tenului frumos. Acest fruct de culoare portocalie ajută, de asemenea, la lupta împotriva constipației.

Fiind unul dintre fructele vedete ale verii, ar fi greșit să te privezi pentru că are multe virtuți pentru sănătate.

Caisele sunt bogate în vitamina A, în special coaja lor. Două caise oferă aproximativ 34% din cerințele zilnice. „Vitamina A promovează hidratarea epidermei”, explică Audrey Aveaux, dietetician-nutriționist francez, potrivit Sante Magazine. Vara, protejează pielea de soare și activează melanina pentru a avea un ten frumos bronzat. Și toate acestea într-un mod natural.

Unul dintre fructele cele mai bogate în minerale

Caisele reprezinta unul dintre fructele cele mai bogate în minerale și oligoelemente. Oferă unsprezece astfel de elemente (potasiu, fosfor, cupru, fier, calciu, magneziu, mangan, iod, sodiu, zinc și seleniu). Remineralizarea corpului pentru a-l menține funcționând bine este importantă, mai ales vara, deoarece transpirați mai mult, ceea ce elimină mineralele.

Potasiul este cel mai reprezentat mineral: de la 11 pana la 13% din necesarul zilnic pentru două caise. „Este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale”, spune dieteticianul citat mai sus.

Imediat după, cuprul: între 7 și 9% din aportul zilnic pentru două fructe. Cuprul este important pentru stimularea apărărilor naturale. Alte minerale și oligoelemente asigură mai puțin de 2,5% din necesitățile zilnice.

Caisele reglează tranzitul intestinal

Caisele furnizează între 1,3 g și 2,5 g de fibre la 100 g sau două caise. „Fibrele sale, în special pectinele, reglează tranzitul intestinal, ceea ce previne problemele de constipație”, spune Audrey Aveaux. Aroma sa tangibilă stimulează, de asemenea, secrețiile digestive.”

Beneficiile pentru sănătate ale caiselor. Un aliment anti-îmbătrânire

Caisele conțin fenoli (acizi cafeici și ferulici) și flavonoide (catecol, epicatecol, quercetol) care îi conferă proprietăți antioxidante, protejând astfel celulele corpului de îmbătrânirea prematură. Unele dintre aceste substanțe au și o acțiune antiinflamatoare.

Caisele uscat ofera de 5 ori mai multa energie decât caisele proaspete: oferă 271 kcal la 100 g (10 până la 12 fructe), comparativ cu 50 kcal / 100 g (2 – 3 fructe în funcție de mărime) pentru caisele proaspete. Este cel mai bogat fruct uscat în potasiu cu un conținut de 1,09 g la 100 g. Este ideal pentru sportivi pentru a lupta împotriva crampelor datorită conținutului său de potasiu, acest mineral fiind esențial pentru funcționarea neuromusculară.

Precauții

În caz de alergie la polenul de mesteacăn, caisele poate provoca mâncărimi, arsuri în gură, buze, gât.
În caz de intoleranță la sulfit: aditivii alimentari (de la E 220 la E 228) sunt folosiți pentru a împiedica ca fructele uscate să se rumenească. Acestea provoacă dureri de cap, senzație de etanșeitate si fac ca nasul să curga, la fel si ochii.

Nu este recomandat să consumi cantități mari de sâmburi de caise. Conțin amigdalină, un compus natural care se transformă în cianură toxică în timpul digestiei.