Beneficiile frunzelor de hrean pentru genunchi. Sunt un puternic antiinflamator!

de: BZI.ro
09:52, 30 iul. 2024

Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de genunchi și picioare. Compresele și frecțiile articulației genunchiului cu frunze de hrean ajută la evitarea intervenției chirurgicale.Calmeaza și reduce severitatea durerii.

Frunzele de hrean sunt benefice pentru genunchi pentru că sunt boagte în vitamina C, potasiu, calciu și magneziu.

Beneficiile neștiute ale frunzelor de hrean pentru genunchi

Frunzele tinere de hrean sunt extrem de bune pentru salate. Acestea au un gust picant, dar iuțimea lor nu este la fel de puternică precum a rădăcinii. Aceste frunze pot fi adăugate și în supe, tocănițe sau sosuri sau chiar pot fi călite ca spanacul sau fierte și consumate sub formă de ceai.

Puțini știu că frunzele de hrean ameliorează durerile de picioare și genunchi și este un excelent antiinflamator. Totodată, în perioada Evului Mediu, hreanul era utilizat în tuse, răceli și probleme digestive. În schimb, atât rădăcina, cât și frunzele se pot aplică pe corp pentru atenuarea inflamațiilor și durerilor.

În trecut, cei mai mulți oameni foloseau frunzele de hrean pentru domolirea durerilor de oase. Încă un lucru neștiut este faptul că hreanul dă rezultate bune în durerile provocate de sinuzită, artrite sau gută.

Cu toate acestea, consumul de hrean este interzis sub orice formă în caz de boli ale aparatului digestiv, boli cardiace, hemoragii interne, dar şi în timpul sarcinii şi alăptării. De asemenea, hreanul nu trebuie consumat de copii mai mici de 5 ani.  Supradozajul poate determina iritaţii renale, diaree, hemoragii digestive, scăderea bruscă a tensiunii arteriale.

Cum să folosești frunzele de hrean

Frunzele de hrean le puteți folosi în durerile pentru genunchi sub formă de băi de picioare cu ceai din aceste frunze. În cazul în care există persoane care se confruntă de mult timp cu dureri de picioare, dureri de genunchi sau dureri de oare sau articulații în general, acestea pot încerca băile de picioare cu hrean.

O altă variantă este maceratul din frunze de hrean în alcool sau oțet, acest leac ajută și la lecuirea unghiilor bolnave, fiind astfel un tratament eficient.
Se pot folosi și cataplasme cu frunze de hrean, acestea fiind bune și în durerile pricinuite de luxații sau fracturi osoase. Astfel că, din bătrâni se foloseau cataplasmele cu frunze de hrean pentru durerile de genunchi, pinteni și gută.

Un alt beneficiu al frunzelor de hrean este că sinuzitele sunt complet vindecate, chiar și în cele mai grave forme după o cură cu inhalații de hrean ce se pot face prin simpla pregătire a hreanului pentru iarnă, pus la borcane. În cantități mici el stimulează pofta de mâncare, dar alungă și răceala sau gripa.

Atât rădăcina cât și frunzele de hrean au proprietăți benefice organismului pentru că este iute, ajută la descongestionarea căilor respiratorii superioare și este un remediu eficient împotriva reumatismului. Acesta reglează și tensiunea arterială, îmbunătățind circulația sângelui și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Durerile reumatice pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de hrean. Puteți apela la oțetul din hrean, pe care îl puteți prepara lăsând la macerat un pumn de rădăcină rasă, peste care să turnați un litru de oțet de vin.
Așadar, frunzele de hrean nu sunt bune doar pentru genunchi ci și pentru alte afecțiuni ale organismului dacă sunt consumate cu grijă.