Beatrice Mahler se teme de faptul că Institutul ” Marius Nasta ” nu ar putea face față valului 5 al pandemiei de COVID-19

de: BZI.ro
15:01, 10 ian. 2022

Într-o declaraţie făcută luni, Beatrice Mahler susţine că cea mai mare teamă este faptul că institutul pe care îl managerează nu ar putea face față valului 5 al pandemiei de COVID-19. Potrivit managerului Institutului ” Marius Nasta ”, unitatea medicală are aceeași schemă de personal că la începutul pandemiei.

O altă persoană care a lansat avertismente asupra numărului uriaș de infectări cu COVID-19 în valul 5 al pandemiei este Octavian Jurma care menţionează că vor fi peste 25.000 de cazuri zilnice.

Beatrice Mahler consideră că Institutul ” Marius Nasta ” nu ar face față numărului mare de infectări din valul 5 al pandemiei de COVID-19

Într-o declaraţie făcută luni, Beatrice Mahler se teme de faptul că institutul pe care îl conduce ar putea să nu facă față unui eventual număr mari de infectări cu COVID-19, așa cum se preconizează a fi în valul 5 al pandemiei. Aceasta sublinează faptul că unitatea medicală are acelaşi personal de la începutul pandemiei şi că, atunci când nu ai cu cine lucra, activitatea se blochează:

„Atunci când nu ai cu cine lucra, practic, totul se opreşte şi se blochează tot. Până la urmă, în toate cele patru valuri, dar, mai ales, în valul trei şi valul patru am direcţionat personalul către zona COVID din alte secţii, pentru că am avut de unde, pentru că au fost foarte puţine infecţii la personal şi acest lucru a permis să manageriem oarecum activitatea. În acest moment, dacă lucrurile continuă cu un număr mare de infectări zilnice şi previziunile care sunt în acest moment publice se adeveresc, vom avea reale probleme în a asigura activitatea în Institutul ‘Marius Nasta’, cel puţin”, a menţionat ea.

Tot în cursul zilei de luni, Beatrice Mahler a vorbit și despre noile simptome ale COVID-19. Detalii despre acest lucru le puteți găsi aici.

Pacienţii nevaccinaţi sunt cel mai real pericol pentru buna funcționare a unităţii medicale

Conform managerului Institutului Marius Nasta, cel mai mare risc pentru blocarea funcţionarii unităţii medicale este reprezentat de persoanele nevaccinate care au comorbilități. Acest lucru ar putea aduce o provocare importantă pentru angajații spitalului:

„Din perspectiva numărului de pacienţi care se vor internă, riscul cel mai mare sau ce am văzut în acest weekend la ‘Marius Nasta’ este să se interneze pacienţi cu comorbidităţi multiple, pacienţi nevaccinaţi, pacienţi neprotejaţi care au riscul de decompensare a bolii de bază atunci când se infectează cu SARS-CoV-2 şi aş spune că mai există o provocare importantă, care nu vine doar din numărul mare de pacienţi şi dificultatea cazurilor, ci şi din asigurarea cu personal a secţiilor, pentru că avem, pe de o parte, aceeaşi schemă de personal care nu a fost modificată şi adaptată nevoilor unei secţii de COVID în aceşti doi ani, iar, pe de altă parte, riscul de infecţii importante la personalul care lucrează în spitale, care vor pune reale probleme de a asigura continuitatea activităţii în multe locuri”, a explicat managerul unităţii medicale.

Nu este prima persoană care preconizează colapsul sistemului medical românesc. De exemplu, Octavian Jurma, susţine că vor fi peste 25.000 de cazuri zilnice de COVID-19 iar capacitatea de testare a României (30-40.000 pe zi) ar putea fi depășită de numărul de infectări.