Bărbat de 80 de ani din Olt, amendat pentru producerea ilegală de alcool. Câte mii de litri de ţuică avea
Un bărbat de 80 de ani din judeţul Olt a fost amendat pentru producerea ilegală de alcool. Pe numele bărbatului, autorităţile au întocmit dosar penal. În urma percheziţiilor, în locuinţa bărbatului au fost găsite peste 7.500 de litri de ţuică.
Un bărbat de 80 de ani, din Corabia, a fost amendat cu 5.000 de lei de către ANAF şi este cercetat într-un dosar penal pentru producere ilegală de alcool, după ce în locuinţa sa au fost găsite, în urma unor percheziţii, peste 7.500 de litri de ţuică.
Bărbat amendat pentru producerea ilegală de alcool
Poliţiştii au găsit în locuinţa bărbatului cazane artizanale de distilat alcool şi 7.556 litri de ţuică depozitată în butoaie de plastic, precum şi 9.250 de euro şi 16.650 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Sumele de bani şi o cantitate de 536 de litri de alcool au fost ridicate, iar o cantitate de 7.020 de litri de alcool a fost sigilată şi lăsată în custodia bărbatului.
În cauză se efectuează cercetări pentru deţinerea de către orice persoană în afară antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limită a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri din Codul Fiscal.
Sancţiunea contravenţională de 5.000 de lei a fost aplicată bărbatului de către lucrătorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, solicitaţi la locul percheziţiilor de către poliţişti.
50 ml ţuica sau palinca cu slănină şi ceapă întrec orice medicament
Cercetările medicale au descoperit acţiunile pozitive ale produselor alimentare tradiţionale, fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. De ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici?
Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii. Dacă la toate acestea adăugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţională ţuica sau palinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineînţeles, consumate cu ponderaţie, dar des relatează ziuanews.ro
Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inima şi vasele de sânge
Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inima şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular. Fumaorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului că ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial. Slănină încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.