Banalul usturoi poate trata multe probleme de sanatate. Cu ce il amesteci in functie de boala

de: BZI.ro
15:23, 03 apr. 2017

Usturoiul este considerat un aliment minune, continand unele minerale esentiale rare precum germaniu, seleniu si telur. Pe langa acestea, usturoiul este si o sursa bogata in vitamine, in compozitia sa regasindu-se vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, dar si minerale precum fosfor, magneziu, cuprui, potasiu, iod si calciu.

Beneficiile usturoiului pentru sanatate

Poti folosi usturoiul pentru a lupta impotriva parazitilor din stomac, impotriva fermentatiei, a virusurilor, fungilor si bacteriilor. Acest lucru este posibil datorita proprietatilor antibacteriene puternice, dar poate, neutraliza si efectele radicalilor liberi datorita proprietatilor antioxidante. Poti trata urmatoarele probleme de sanatate consumand 2-3 catei de usturoi in fiecare zi.

Citeste si Greseala pe care o face toata lumea cand prepara MUJDEI de usturoi! NU MAI PUNE INGREDIENTUL ASTA

  • Probleme de coagulare: in loc sa iei aspirina, care cauzeaza rani la nivelul stomacului, ai putea consuma usturoi, care reprezinta o metoda naturala si eficienta pentru a subtia sangele si poate ajuta in lupta impotriva trombocitelor.
  • Prevenirea cancerului: Usturoiul poate preveni diferite tipuri de cancer datorita puternicelor sale proprietati anti-canceroase
  • banala raceala: asigura-te ca mananci 2 catei de usturoi daca simti ca te prinde o raceala. In plus, usturoiul poate ameliora congestia si poate face ca recuperarea sa fie mai rapida.

 

  • colesterolul: pentru a reduce riscul unei boli cardiace, asigura-te ca consumi zilnic suc de usturoi deoarece acesta va reduce reducerea colesterolului din sange, dar si depunerea acestuia pe peretii arterelor.
  • diabet: mananca unul sau doi catei de usturoi pentru a diminua nivelul de zahar din sange.
  • infectii cauzate de fungi: pentru a trata tendonul lui Ahile sau infectii la nivelul urechii, trebuie doar sa aplici suc de usturoi pe zona afectata, iar mancarimea se va alina.

Citeste si Ce beneficii miraculoase are usturoiul! Al 6-lea te va lasa fara cuvinte

  • ulcerul peptic: usturoiul are proprietatea de a distruge parazitii bacterieni de la nivelul stomacului care duc la aparitia ulcerului peptic
  • toxicitatea: usturoiul te poate ajuta la detoxifierea sangelui, eliminarea toxinelor, a plumbului si alte metale care, din pricina continutului lor de sulf, sunt periculoase pentru organism.
  • Balonarea: consuma cantitati mici de usturoi pentru a ameliora nivelul gazelor din stomac.

Sfaturi pentru a consuma usturoi

Asigura-te ca o sa consumi unul sau doi catei de usturoi in fiecare zi si apoi, vei putea adauga sucul de usturoi pe lista retetelor tale favorite.
Sfat special: prepara urmatoarea potiune magica inainte sa mergi seara la culcare
Pentru inceput, taie doi catei de usturoi proaspat si lasa-i pentru 5-6 minute ca sa poata elibera o enzima numita allinaza.
Dupa aceea, cu apa, inghite usturoiul taiat. in timp ce dormi, usturoiul se va deplasa pe lungimea intregului tract digestiv, neutralizand astfel toate toxinele, toate virusurile si toate bacteriile cancerigene si care pot dauna organismului tau. In plus, componentii sulfurosi iti vor detoxifia ficatul, eliminand toxinele din sange, plumbul si alte metale grele care sunt periculoase.
Dimineata urmatoare, bea un pahar mare cu apa.

Citeste si UIMITOR! De ce trebuie sa inghiti zilnic un catel de usturoi dimineata, pe stomacul gol! Iata ce se va intampla in organismul tau dupa aceea

Precautie

Luand in considerare faptul ca usturoiul este o planta medicinala puternica, 1-2 catei de usturoi consumati in fiecare zi sunt suficienti pentru maximizarea rezultatelor.
Asa cum am mentionat anterior, usturoiul are efecte de subtiere a sangelui,acest lucru fiind unul dintre motivele pentru care ar trebui sa evitam sa consumam usturoi in combinatie cu alte medicamente pentru anti-coagulare. Incearca sa eviti sa consumi usturoiul in cantitati mari, acesta putand cauza diaree, balonare puternica si anemie.

sursa: viatasisanatate