Balanita-poze. Infecții urogenitale care provoacă manifestarea disconfortului
Balanita exact ca în poze este o inflamație a pielii glandului. Cel mai adesea, boala este cauzată de o infecție, dar poate fi provocată și de leziuni mecanice, dermatoză cronică sau contactul cu un alergen. Principalele manifestări ale acestor boli sunt înroșirea și umflarea în zona intim, mâncărimi și arsuri ale pielii și durere la urinare.
Balanita se manifestă și prin uscăciune, subțierea pielii, formarea de fisuri și răni ulcerate pe piele. De asemenea, secreția este crescută. Mulți bărbați suferă de dureri în timpul actului sexual și de noduli limfatici inghinali măriți. Pot apărea, de asemenea, simptome generale, cum ar fi febră, slăbiciune, oboseală și iritabilitate. Adesea, balanopostita este combinată cu alte infecții urogenitale și, prin urmare, este însoțită de simptome diferite. Diagnosticul și tratamentul balanitei sunt efectuate de un urolog sau de un androlog. În timpul unei consultații, medicul va efectua o examinare pentru a pune un diagnostic preliminar. Pentru a confirma diagnosticul și a determina cauza, se poate solicita un test general de sânge și urină, un frotiu uretral microscopic.
Balanita-poze. Tipurile afecțiunii și caracteristicile definitorii
Boala este împărțită în mai multe subtipuri. În funcție de durata inflamației, se disting formele cronice și acute. Aceasta din urmă este, de asemenea, împărțită în balanopostită catarală, sau simplă, erozivă și gangrenoasă. În funcție de cauză, există tipuri bacteriene, fungice, virale și alergice.
Toate aceste tipuri de balanită și balanopostită diferă ușor în ceea ce privește manifestările lor și necesită un tratament specific. Balanopostita catarală este considerată a fi cea mai ușoară formă a bolii. Se caracterizează prin înroșirea și umflarea glandului, precum și prin arsuri și mâncărimi. Uneori, infecția este însoțită de secreții purulente.
În balanopostita erozivă, o parte din celulele epiteliale mor și apar eroziuni. Acestea arată ca niște mici pete roșii strălucitoare. Balanopostita gangrenoasă este cel mai avansat stadiu al bolii. Este însoțită de o umflătură severă a pielii și de ulcere purulente-necrotice. Balanopostita cronică poate fi indurativă, adică însoțită de micșorarea pielii capului, sau ulcerativă-hipertrofică.
Cauzele care provoacă dezvoltarea bolii. Cât de importantă este igienă?
La dezvoltarea bolilor contribuie caracteristicile fiziologice ale preputului, unde se pot acumula excremente și se pot acumula bacterii. De aceea, o igienă intimă temeinică și la timp este foarte importantă.
Cauzele balanopostitei includ infecții ale sistemului urogenital, boli inflamatorii, uretrite și cistită. De asemenea, multe persoane suferă de boli de piele, precum dermatită sau psoriazis. Unii chiar suferă de simptome provocate de zona zoster.
Afecțiunea este provocată și de fimoză, adică îngustarea prepuțului. Însă, în cele mai multe cazuri boala este provocată de igiena precară și de utilizarea frecventă a produselor de igienă antiseptice. Disconfortul poate apărea și ca urmare a alergii la produse de igienă.
În cele mai multe cazuri, balanita ca în poze apare pe fondul altor boli infecțioase ale sistemului genito-urinar. De exemplu, poate fi o complicație a uretritei atunci când puroiul ajunge în spatele prepuțului și provoacă o infecție. Alergiile la produsele de igienă intimă, la lenjeria de corp sintetică, la contraceptivele vaginale chimice folosite de femei pot provoca, de asemenea, boala. Șansele de apariție a bolii cresc, de asemenea, pe fondul hipotermiei și al suprasolicitării nervoase, la pacienții vârstnici care suferă de diabet.