Baclava turcească după rețeta originală. Cum să obții la tine în bucătărie un desert aromat și însiropat
La ceas aniversar și nu numai putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o baclava turcească după rețeta originală. Acest desert este adorat de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câeva trucuri ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să obții la tine în bucătărie un desert aromat și însiropat.
Baclava turcească după rețeta originală
Savuroasa baclava turcească este ideală de servit la orice masă. Extrem de dulce, însiropată și cu o textură ușor crocantă, aceasta poate fi făcută cu ușurință și acasă, cu doar câteva ingreiente și un strop de îndemânare.
Baclavaua turcească după rețeta originală se face cu nucă și foi de plăcintă, iar pentru un plus de savoare putem adăuga în umplutură și niște scorțișoară. Pentru sirop vom folosi miere, iaar la final desertul va fi unul irezistibil.
Pe lângă baclavaua turcească, putem să ne răsfățăm și cu o prăjitură Albă ca Zăpada, cremoasă și aromată. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, cremoase și gustoase ideală este regina prăjiturilor. Aceasta îi va cuceri pe cei dragi prin savoare, textura fină și aspectul deosebit.
Baclavaua turcească se poate pregăti foarte ușor acasă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Acest desert va fi pe placul celor dragi și le va aminti de rețeta originală.
Cum să pregătești acasă un desert plin de savoare
Dacă vrem să pregătim acasă o baclava cu nucă și foi de plăcintă vom avea nevoie de 16 foi de plăcintă, 400 g de miez de nucă măcinat, 250 g de unt și sirop obținut din 600 ml de apă, 500 g de zahăr tos și o lămâie bine coaptă.
Mai întâi vom pregăti siropul pentru baclava. Într-o cratiță se pune apa și zahărul la foc mic și se lasă la fiert până când se topește zahărul. Se stinge focul apoi se toarnă zeama de lămâie. Se lasă siropul la răcit.
După aceea se topește untul și se unge tava de copt. Se așază în tavă prima foaie de aluat apoi se unge cu unt și se așază alte opt foi, toate unse între ele. După stratul generos de foi de plăcintă se toarnă umplutura din nucă măcinată amestecată cu un pic de miere de albine apoi se mai așază un strat de opt foi. Ultima foaie se unge cu unt apoi se dă baclavaua la cuptor la foc mic timp de 30 de minute. La final se toarnă siropul rece peste baclavaua ferbinte. Cu siguranță acest desert va fi adorat de toți cei de la masă.
Baclavaua turcească este aromată, gustoasă și se face rapid acasă, cu doar câteva ingrediente. Desertul însiropat este ideal de servit la orice masă. Baclavaua poate fi ornată cu nucă, cu alune sau poate fi lăsată simplă, cu sirop deasupra și un strat de miere. Acest deliciu culinar poate fi pregătit la ceas aniversar alături de alte deserturi savuroase. Rețetele de baclava de casă sunt simple și pot fi adaptate după gust și preferințe. Baclavaua nu trebuie să lipsească nici de la mesele de Crăciun sau de Revelion.