Avocatul și universitarul Gheorghe Piperea, candidat AUR la Alegerile Europarlamentare 2024, organizează o dezbatere pe subiecte actuale și stringente la Iași

de: BZI.ro
14:58, 16 mai 2024

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la Alegerile Europarlamentare 2024, a anunțat că va organiza sâmbătă, 18 mai 2024, o dezbatere Iași. Universitarul va discuta despre rolul esențial al femeii în familie, în societate și în politică, dar și despre cum poate deveni realist și benefic pactul verde European.

„Voi fi sâmbătă, 18 mai, în Iași.

Ieșenilor care doresc să participe cu mine la o dezbatere de 90 de minute pe temele indicate mai jos le adresez invitația de a veni la hotelul Traian, la ora 11.
Vo fi acolo.
Întâlnirea și dezbaterea sunt total informale. Nu este nevoie de nicio formalitate sau condiție. Pur și simplu, mă anunțați că veniți, prin mesaj privat, și anunțați la recepție, sâmbătă, că intenționați să participați – personalul de la recepție vă va direcționa către sala de conferințe.

Cele două teme pe care vreau să le pun în dezbatere sunt:

(i) rolul esential al femeii în familie, în societate și în politică
(ii) cum poate deveni realist și benefic pactul verde European

În legătură cu prima temă, ideea fundamentală pe care o pun la baza discuției este inteligența emoțională. Femeia pune mai multă emoție în judecățile pe care le face și deciziile pe care le ia. Iar omul nu se poate hrăni doar cu pâine, nu se poate vindeca doar cu doftoricale, nu poate visa numai la glorie, avere, dominație sau supunere. Omul se hrănește și cu Cuvântul lui Dumnezeu iar bărbatul se vindecă și cu grija pe care o poate primi de la mamă, nevastă, fiică, soră, prietenă. Fericiți făcătorii de pace, căci fii lui Dumnezeu se vor numi.

În legătură cu a doua temă, observația fundamentală relativă la (in)eficiența pactului verde european trece dincolo de justificarea sa pseudo-științifică, mergând până la firul ierbii, la concretețea individuală. Din politicile verzi, până acum, au căștigat speculatorii parcurilor fotovoltaice sau eoliene ori ceilalți „investitori” în energie verde. Costurile nu doar că nu au scăzut – dimpotrivă, au crescut. Simplul particular suportă de două ori aceste experimente – mai întâi, ca plătitor de taxe și impozite, din care se susțin subvențiile majore acordate de stat acestui sector (ne)economic, iar apoi, prin creșterea prețului energiei și al tuturor produselor și serviciilor, creștere care este dată de costurile crescute ale energiei verzi și de diversele tipuri de certificate și de amprente de carbon incluse în costul produselor și al serviciilor.
Statul român ar putea, de exemplu, să subvenționeze direct (pro)consumatorul de energie.
Toate gospodăriile din România ar putea fi dotate cu capacități de producere a energiei verzi, în cantități suficiente pentru a asigura independența energetică invidivuală (2-3 kw pe gospodărie). Statul român ar avea bani berechet pentru asemenea programe, mai ales dacă ar renunța la subvenționarea speculatorilor și la achiziția de vakseenuri și alte medicamente sau dispozitive medicale inutile. De asemenea, astfel de programe sunt masiv finanțabile/bancabile din fonduri europene. Doar să existe voință în acest sens.

Vă aștept sâmbătă la Iași”, a transmis avocatul Gheorghe Piperea.