Avocata lui Călin Georgescu, după primul termen din procesul anulării alegerilor
Avocata lui Călin Georgescu, Marina Alexandru, a declarat joi seară, la Realitatea Plus, că a solicitat Curții de Apel București în procesul în care a contestat reluarea alegerilor prezidenţiale.
„Azi a fost primul termen dupa declinarea competenței materiale a ÎCCJ, a fost un termen procedural firesc, s-a făcut extindere de chemare forțată în judecată a mai multor intimați, noi am cerut să fie chemați toti membrii CSAT, iar colega mea Elena Radu a cerut introducerea AEP și a Ministerului de Finanțe și datorita acestui fapt s-a dat un termen procedural foarte scurt, pe 23 decembrie, luni. Este firesc ce s-a întâmplat azi, era normal”, a declarat avocata, în opinia căreia a existat „o lovitură de stat”.
Instanţa supremă a decis că nu are competenţa să soluţioneze contestaţia
La rândul său, Călin Georgescu a declarat că „CAB a intrat azi în rolul de balanță a societății”.,
Instanţa supremă a decis luni că nu are competenţa să soluţioneze contestaţia depusă de Călin Georgescu în legătură cu reluarea alegerilor prezidenţiale, cererea acestuia fiind trimisă la Curtea de Apel Bucureşti.
Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată BEC şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, SRI, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi Elena Lasconi.
Călin Georgescu, reacție după ce Marcel Ciolacu a aruncat negocierile în aer
Călin Georgescu a comentat joi seară, la Realitatea Plus, decizia lui Marcel Ciolacu de a părăsi negocierile privind formarea unui guvern proeuropean.
„Dl Ciolacu trebuie să fie atent ce face în această perioadă. În primul rând trebuie să-și asume responsabilitatea pe tot ce au făcut înainte și să se impună și să impună, de fapt, acțiuni imediate de refacere a situației economice și sociale din țară. Ar trebui rapid două lucruri să facă. În primul rând, de convocat urgent marii antreprenori români pe care trebuie să-i consulte imediat, cum facem să menținem situația și să întărim economia internă, dar și cei mai mici, fie că sunt antreprenori, fie că sunt ciobani, ca să se vadă care este situația economică și cum putem să întărim economia internă într-o stare în Europa foarte dificilă. (…) Cel mai important lucru în acest moment îl reprezintă structura antreprenoriatului român, din ce punct de vedere? Nu avem încă buget. Deci trebuie rapid consolidat un buget care să fie realist pe un plan economic foarte bine precizat, pentru ca internațional să poți să faci față acestui dialog, mai ales că agenția Fitch a dat BBB în minus, deci suntem în categoria în care …Nicio bancă nu ar mai putea să dea un credit pe situația creată în România, nu mai vorbesc de altceva. Și, evident, un dialog rapid cu Banca Națională. Cel mai important lucru pe care îl avem astăzi și de care trebuie să se țină seama este că avem moneda națională. Nu avem euro. Dacă nu exista moneda națională, cu siguranță eu nu mai participam la alegeri, că nu mai aveam de ce. Cert e că avem leul, deci discuția cu BNR trebuie să pornească acum. Este nevoie și de o relaxare fiscală ca să atragi românii din străinătate, ca să întărești economia țării. Suntem în post și le spun politicienilor să lase orgoliul. Dacă nu ne-am înțeles mereu, acum avem responsabilitatea poporului. Azi intru, mîine nu mai intru la guvernare. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea. Cine a dat al doilea candidat la președinte? USR. Iar ei nu sunt prezenți în această ecuație. PSD a fost undeva foarte departe la prezidențiale. În mod firesc e nevoie să discuți cu ei. Singurul partid care a realizat situația gravă a țării e AUR. În aceste momente, credibilitatea persoanei care e în fruntea statului dă încredere în exterior. Nu te poți uita doar către UE. Bani sunt peste tot, contează să ai un program economic precis. E nevoie de predictibilitate! La noi codul fiscal s-a schimbat de sute de ori Un om care își riscă averea și face o afacere, are nevoie să știe ce se întâmplă cu taxele și impozitele. Dacă le schimbi zilnic atunci se închid. Primul pas e sprijinirea tuturor companiilor interne”, a spus Călin Georgescu.