Aveți acest semn pe braț? Aflați ce înseamnă

de: BZI.ro
21:35, 22 feb. 2021

Dacă este să privești partea superioară a brațului (nr. stânga la stângaci și dreapta pentru dreptaci), vei o observa o cicatrice pe care nu știi de unde să o iei.

Ei bine, semnul apare în urma vaccinul antivariola. Potrivit secretele.com, înainte de 1970 , acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii.

După vaccinare, pielea din zona vaccinată se vindeca în câteva săptămâni. La final, rămânea o cicatrice mai mică sau mai mare, în funcţie de organism.

Cum se făcea vaccinul

Vaccinul era făcut cu ajutorul unui ac bifurcat era băgat în soluţia „vaccinia”, iar braţul persoanei era ciupit de mai multe ori.

După 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o muşcătura de ţânţar.

Ea începea să crească şi formă un nodul care se spărgea şi elimina fluide, formând o „buba”. Această se vindecă în cele din urmă, rămânând o cicatrice pe care persoana în cauză o poartă întreagă viaţă.

Variola a dispărut complet

Variola a fost o boală contagioasă, de natură virotică. Variola a fost una dintre cele mai mari catastrofe ale omenirii, omorând și desfigurând un număr imens de oameni de-a lungul secolelor; numai în secolul al XX-lea au murit de variolă între 300 și 500 de milioane de oameni.

Numai în 1967 s-au îmbolnăvit de variolă circa 15 milioane de oameni și au căzut victime acestei boli două milioane. În același an Organizația Mondială a Sănătății a desfășurat o campanie intensă de vaccinare și de informare a opiniei publice cu privire la această boală.

În 1977, variola a fost total eradicată; de atunci nu s-a mai semnalat nici un caz. Variola este singura afecțiune contagioasă ai cărei germeni au fost total eliminați din mediul natural.