Avertismentul cercetătorului Octavian Jurma despre scenariul roșu! Când va intra Bucureștiul într-un astfel de scenariu

de: BZI.ro
12:17, 20 sept. 2021

Cercetătorul Octavian Jurma a vorbit, în direct la un post de televiziune, despre scenariul roşu de COVID-19. Acesta a lansat un avertisment spunând că Bucureștiul va intra în acest scenariu în această săptămână.

Declaraţiile vin în contextul în care în alte municipii mari din România, cum ar fi Iași și Timișoara se poate observa o creștere a infectărilor cu COVID-19.

Bucureștiul va intra în scenariul roşu în această săptămână, susţine cercetătorul Octavian Jurma

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Octavian Jurma susine că Bucureștiul va intra în scenariul roşu a îmbolnăvirilor de COVID-19 în această săptămână. Cercetătorul a precizat faptul că numărul celor infectaţi a crescut de 10 ori. Pe de altă parte, acesta dă exemplu Timișoarei care deja are creșteri consistente:

„Bucureștiul va intra, săptămâna aceasta, în scenariul roșu. Timișoara a intrat deja, deci mai toate marile centre universitare vor intra în scenariul roșu. În cinci săptămâni, numerele au crescut de zece ori. În următoarele două săptămâni va începe suspendarea școlilor.

E posibil să ajungem la un vârf de, în medie, 1.500 de cazuri pe zi, asta înseamnă undeva la 40.000 de internări în spitale, undeva în a doua parte a lunii octombrie.

Noi culegem acum ce am semănat în vară și am semănat relaxarea, am renunțat la orice măsură de protecție și de prevenție. Ce este foarte important, măsurile de prevenție aveau rolul de a menține acea stare verde”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma la Antena 3.

Timişoara se confruntă cu o creștere a cazurilor de COVID-19

Pe de altă parte, medicii din Timișoara susţine că au fost suplimentate paturile de la Terapie Intensivă pentru că, în ultima perioadă, s-a observat o creștere uriașă a cazurilor de COVID-19:

În ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienți infectați cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, având forme moderate, dar și severe. Nu puțini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiți să extindem zona roșie și am introdus alte câteva saloane de la boli infecțioase. Pacienții care erau în acele saloane până acum au fost mutați într-o de pe o altă secție. Pentru asta am reorganizat Secția de Pneumologie. Vrem să o păstrăm . Nu ne putem permite să neglijăm pacienții cu patologii acute, asta în primul rând, dar nici pe cei cu neoplasme. (…) spuneau reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Nici la Iași situaţia nu este una fericită. În ultimele zile, în spitalele din județ ajung tot mai multe cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

De ce sunt cazuri multe de infectări cu COVID-19 în școlile din România

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre cazurile de infectări cu COVID-19 din școlile din România. Acesta susține că de vină pentru numărul de cazuri este perioada de dinainte de vacanță:

În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima parte a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar. Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul educației.