Avertisment neașteptat despre vaccinul anti-COVID. Când poate deveni periculos acesta

de: Cezar Bulgaru
09:57, 10 dec. 2020

Avertisment neașteptat despre vaccinul anti-COVID, tratamentul nu este recomandat persoanelor care suferă de alergii severe. Acest anunț a fost făcut de către Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie, unde serul produs de Pfizer și BioNTech a fost autorizat.

Marea Britanie a început ieri campania de vaccinare și a devenit prima țară care aprobă și folosește pe scară largă serul Pfizer – BioNTech.

Avertisment neașteptat despre vaccinul anti-COVID

În primele două zile de la începerea campaniei de vaccinare, două cadre medicale vaccinate au suferit soc anafilatic.

Deși cele două persoane sunt acum în afara oricărui pericol și se refac după puternică reacție alergică suferită. Autoritățile de la Londra au transmis imediat un avertisment: oricine a avut reacții la medicamente, alimente sau vaccinuri nu trebuie să se vaccineze anti-COVID.

După Marea Britanie și Canada a anunțat miercuri că a aprobat primul vaccin contra Covid-19. Inițial acesta a fost autorizat pentru persoanele cu vârstă de 16 ani sau peste.

Canada este a treia ţară după Marea Britanie şi Bahrain care dă undă verde vaccinului produs de Pfizer/ BioNTech.

„Aprobarea vaccinului este susţinut de dovezi care arată că este sigur, eficient şi de bună calitate”, arată Health Canada.

Vaccinul Sputnik V are interdicții la utilizare

Avertisment neașteptat despre vaccinul anti-COVID a fost facut de catre cercetatori. Vaccinul Sputnik V produs de Rusia pentru a combate noul coronavirus are o restricție greu de respectat de ruși: 56 de zile fără votcă și alte băuturi alcoolice.

Persoanele din Rusia care urmează să își facă vaccinul au fost îndemnate să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile. ”Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin – n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după”, aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la un post de radio, potrivit Agerpres.

Oficialul rus a subliniat că cei care se vaccinează trebuie să aibă mare grijă de organismul lor în acest interval de timp dacă doresc să-şi întărească sistemul imunitar în faţa coronavirusului.

Vaccinul anti-COVID-19 vă ajunge în Iași la începutul anului 2021

Județul Iași vă deține 34 de centre de vaccinare anti-COVID-19. Dozele pentru imunizarea populației se vor aduce etapizat, după ce Agenția Europeană a Medicamentului emite decizia de recomandare a vaccinului. Vaccinarea împotriva noului tip de virus nu este obligatorie, însă succesul este condiționat de numărul persoanelor care se vor imuniza împotriva noului coronavirus.

Astfel, din cele 34 de centrele care deservesc ieșenii, 16 se vor afla în municipiu, patru în Pașcani, unul în Târgul Frumos, unul în Hârlău și două în comune din județul Iași. În cazul persoanelor care nu se pot deplasa, se asigură și echipe de vaccinare mobile.

Spațiile și personalul medical care vă asigura buna funcționare a campaniei de imunizare a ieșenilor față de noul coronavirus urmează să fie stabilit într-un timp cât mai scurt de către autoritățile locale. Un centru de vaccinare deservește în jur de 5.000-6.000 de persoane în șase luni.

Pe durata a sase luni, fiecare centru va asigura vaccinarea unui număr de circa 5.000 de ieșeni care vor sa se fereasca de temutul virus.