Prima pagină » Local » Avarie uriașă la magistrala de termoficare din Nicolina! Mii de ieșeni sunt afectați. Alin Aivănoaie: „Lucrăm non-stop pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil avaria magistralei din Nicolina”

Avarie uriașă la magistrala de termoficare din Nicolina! Mii de ieșeni sunt afectați. Alin Aivănoaie: „Lucrăm non-stop pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil avaria magistralei din Nicolina”

16 dec. 2021, 02:00,
George Popa în Local

În cursul zilei de ieri, 15 decembrie 2021, magistrala de termoficare din zona Nicolina, din municipiul Iași, a suferit o avarie majoră. Mii de ieșeni din zonă au fost afectați. Avaria a avut loc în zona magazinului Lidl, din Nicolina. Până la remedierea avariei, ieșenii din Nicolina vor rămâne fără energie termică. Problema a fost cauzată de vechimea instalației

În cursul zilei de ieri, 15 decembrie 2021, în jurul orei prânzului, a fost sesizată o avarie de proporții a magistralei de termoficare, în zona Nicolina, din municipiul Iași. Mai exact, era vorba despre magistrala din zona magazinului Lidl, din Nicolina. Ieșenii din zonă au fost afectați și vor rămâne fără energie termică până la remedierea situației. Echipele de intervenție de la Termo Service s-au deplasat imediat în zonă pentru a începe lucrările de reparație a magistralei. Acestea vor lucra non-stop pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil.

„Sunt situații inevitabile și neprevăzute ce pot apărea, iar, la magistralele importante, cum ar fi aceasta, este necesar un timp mai mare de acțiune pentru a remedia situația. Cu toate acestea, echipele noastre sunt acolo și facem eforturi pentru a reface magistrala într-un timp cât mai scurt. Le mulțumim pentru înțelegere tuturor consumatorilor și sperăm ca avaria să fie remediată cât mai repede”, a declarat ieri Alin Aivănoaie, directorul general al Termo Service SA.

Datorită faptului că echipele de intervenție lucrează non-stop pentru a remedia avaria, cel mai probabil furnizarea energiei termice din zonă va fi reluată în cursul zilei de astăzi.

Prețul unei gigacalorii va fi majorat din 2022

Prețul unei gigacalorii a rămas neschimbat în această iarnă. În prezent, valoarea unei unități este de 245 de lei, la fel ca acum 4 ani. În iarna anului viitor, ieșenii vor plăti cu 200 de lei în plus la factura de căldură. Prețul pe care îl va plăti un ieșean va ajunge la 345 de lei pe gigacalorie. Primăria Iași va achita o parte din valoarea costurilor suplimentare printr-o subvenție, jumătate din noul preț urmând a fi suportat de autoritatea locală.

În București, prețul unei gigacalorii este de 168 de lei, pe când, în Iași, prețul plătit pentru energie termică este, în prezent, de 245 de lei. Primarul Iașului susține că abordarea orașului pe care îl conduce este una mai responsabilă, deoarece majorarea tarifului pentru termoficare s-a făcut la momentul oportun.

Blocurile noi sunt obligate să se branșeze la sistemul centralizat de încălzire

Ministrul mediului, Barna Tánczos, a propus un proiect prin care toate blocurile nou-construite să fie branșate obligatoriu la sistemul de încălzire centralizată. Primarul Mihai Chirica a precizat că această idee de proiect este binevenită, deoarece sistemele de încălzire din Iași au fost modernizate recent, pentru a le eficientiza.

În trecut, mai mulți ieșeni și-au arătat dezamăgirea pentru serviciile oferite de sistemul de încălzire a orașului. În schimb, acum, după modernizările făcute, eficiența a crescut considerabil, conform primarului Mihai Chirica. Acesta crede că este o soluție bună și că ieșenii trebuie să se reobișnuiască cu sistemul centralizat de termoficare, sistem care a fost eficientizat în ultimul timp printr-o investiție de 270 de milioane de euro.

Comments are closed.

`
`