Prima pagină » Actualitate » Autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu a fost finalizată. Tânăra a murit la vârsta de 18 ani

Autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu a fost finalizată. Tânăra a murit la vârsta de 18 ani

16 aug. 2022, 14:00, 5 ,
în Actualitate

Federaţia Română de Baschet este în doliu. Tânăra baschetbalistă Alessia Maria Raiciu a murit la vârsta de 18 ani. Autopsia sportivei a fost finalizată, iar medicii legişti au făcut lumină în acest caz care a zguduit România.

Din nefericire, tânăra a murit din cauza unui edem pulmonar acut.

Autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu. Care este cauza decesului tinerei

În ziua în care a împlinit 18 ani a murit. Alessia Maria Raiciu, o tânără baschetbalista care a jucat la mai multe echipe din Capitală, printre care CS Olimpia Bucureşti şi Agronomia Bucureşti, a plecat mult prea repede dintre noi. Tânăra câştigase numeroase medalii la campionatele naţionale juvenile.

Medicii legiști au efectuat autopsia sportive şi astfel s-a făcut lumină în acest caz. Tânăra Alessia Maria a fost găsită fără suflare, propria casă şi fără urme de violenţă pe corp.

Conform cadrelor medicale, tânăra ar fi murit în somn şi a fost găsită duminică dimineață, 14 august 2022. Fata nu era cunoscută cu nicio problemă de sănătate care să îi pună în pericol viața.

Însă, în urma anchetei, medicii susţine că Alessia Maria Raiciu a murit din cauza unui edem pulmonar acut. Nu se știe cu exactitate ce a cauzat acest edem pulmonar. În aceste momente se mai așteaptă rezultatele de la examenul de anatomo patologie și cel toxicologic.

Important de precizat este ca edemul pulmonar acut (EPA) este o afecțiune caracterizată de acumularea de fluide la nivelul alveolelor pulmonare, îngreunând respirația, prin alterarea schimburilor gazoase la nivelul membranei alveo-pulmonare, ce are că rezultat scăderea saturației oxigenului în sângele periferic. De cele mai multe ori, edemul pulmonar are la bază o afecțiune cardiacă și poartă denumirea edem pulmonar acut cardiogen.

Ce a transmis Federația Română de Baschet

După ce Alessia Maria Raiciu, tânăra baschetbalistă, a fost găsită fără suflare în propria locuință, Federația Română de Baschet a transmis un mesaj de condoleanțe. De asemenea, mulți iubitori ai baschetului românesc au transmis mesaje de adio și au reacționat pe paginile de socializare.

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!”, au postat pe Facebook reprezentanții Federației Române de Baschet.

Pe pagina Federației mesajele de condoleanțe vin fără încetare, iar multe dintre ele conțin aceleași cuvinte: „prea devreme”. Apropiații Alessiei, dar și simpli iubitori ai acestui sport, sunt șocați de moartea tinerei. Nimic nu prevestea o asemenea tragediei.

Lumea sportului românesc a fost în doliu în ultima perioadă, mai ales după ce un important profesor şi un mare antrenor au decedat.

Biroul Morți Suspecte din cadrul Poliției Capitalei a deschis un dosar pentru a elucida circumstanțele în care s-a produs decesul, însă autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu a elucidat misterul.

Comentarii
  • Novaks Nocovid

    Vaccinata sau ne-vaccinata? Si daca da, cu cate doze si cand? Aceasta e intrebarea.
    Dar, ca sa vezi intamplare, ca asa e cu intamplarile astea, articolul UITA sa mentioneze acest aspect.

  • Esti un prost. Toti aveti experienta de 20-30-40 ani in domeniile cheie si stiti voi exact din ce cauza a fost. Tu si inca sute de mii de prosti ca tine. Cand te vei imbolnavi, sa nu mergi la doctor… ca o sa patesti ceva rau. Idioti la tot pasul.

  • Cunosc cateva persoane cu sanatate de fier(acum 2 ani) care acum abea isi mai tin zilele in ei. .. din ce am observat au un numitor comun [ ] morala…. o trage fiecare.

  • VACCINURILE ÎȘI SPUN CUVÂNTUL. ȘI-A FĂCUT-O CU MÂNA EI

  • Zilnic mor oameni sănătosi și vaccinați, fie îți place, fie nu….Dacã era nevaccinată era primul lucru de care se agăța,, presa „. Așa insa… D-zeu s-o ierte, vor fi din ce în ce mai mulți, morți,, (subite”, pentru prostime!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`