Aurelian Gh. Bondrea, fondatorul Universității Spiru Haret, a murit
Doliu în mediul universitar din România. Aurelian Gh. Bondrea, reputat profesor universitar şi fondatorul Universității Spiru Haret a decedat.
Anunţul trist a venit din partea instituţiei pe care acesta a fondat-o în 2002.
Aurelian Gh. Bondrea a murit la vârsta de 92 de ani
În vârstă de 92 de ani, Aurelian Gh. Bondrea a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, ştiinţa și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, conform datelor de prezentare de pe site-ul acesteia.
“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.
Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.
Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.”
Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.
Domnule Profesor, vă mulțumim pentru tot! se arată în mesajul publicat pe Facebook.
Universitarea Spiru Haret a fost ţinta procurorilor DIICOT
În urmă cu un an, în decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat percheziții la Universitatea Spiru Haret, mai multe cadre universitare fiind suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor.
Istoricul fondatorului Aurelian Gh. Bondrea, tatăl actualului rector. Aurelian Gh. Bondrea: s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România în 1946, în anii ’50 a fost promovat în Secția de propagandă și agitație a Comitetului regional PCR Pitești și a urmat la fără frecvență școala politică “Ștefan Gheorghiu”, s-ar fi apropiat de Elena Ceaușescu, iar din anii ’70 a lucrat în Ministerul Educației, unde în 1977 a fost numit director al Direcției de organizare, personal, învățământ și control.
Bzi.ro a scris în nenumărate rânduri despre controversele din jurul Universităţii Spiru Haret. De exemplu, în 2010, reporterii bzi.ro scriau despre faptul că sute de absolvenţi erau pur şi simplu disperaţi după ce au absolvit cursurile universităţii şi s-au văzut în ipostaza de a nu le fi recunoscute diplomele. De exemplu, absolvenţii de la Spiru Haret, care şi-au propus să participe la examenul de titularizare pentru obţinerea unui post de profesor în învăţământul preuniversitar, nu au fost acceptaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), din cauza faptului că nu este clarificata situaţia legală a diplomelor, dar şi a modulelor psiho-pedagogice necesare la concurs