Augustin Lucici a murit. Era considerat unul din cei mai mari pictori români contemporani
Augustin Lucici a murit în dimineața zilei de 2 decemebrie. A fost considerat unul din cei mai mari pictori români contemporani. De asemenea, era șeful Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” din Pitești. Ultima sa postare de pe Facebook părea premonitorie.
Pe 20 noiembrie, a postat melodia „Only God Knows Why” a lui Kid Rock.
Augustin Lucici a murit
Celebrul pictor s-a stins din viață fulgerător, când nimeni nu se aștepta lăsând lumea culturală a Argesului mai săraca. Ultima sa lucrare a fost terminată pe 13 noiembrie și se numea „Mănunchi”. O fire nonconformistă, artistul a impresionat mii de oameni prin creaţiile sale.
„Un artist fără pereche. A parcurs copios etapele învăţării, venind de fiecare dată cu un spor în opera lui. A avut experienţe în toate planurile (artă, existenţă). A suferit, a iubit, a ştiut să asculte multă vreme şi a scris adevărat când a început să o facă. A învăţat să circule bine pe canalele istoriei artei. Sufletul lui a rămas vrăjit în epoca marilor măiestrii”, l-a caracterizat, într-o broşură, regretatul profesor Gheorge Pantelie.
Încă de la primele ore ale dimineții au început să curgă mesaje de condoleanțe pe retelele sociale.
„Drum lin spre lumină, iubitul meu soţ şi părinte…”, a fost mesajul postat pe Facebook la primele ore ale dimineţii de către soţia artistului, designerul Stela Lucici.
„Aş vrea să nu scriu asta… Un mare artist a murit. Augustin Lucici nu va mai dărui frumuseţe! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familei!”, a scris actriţa Luminiţa Borta
Cine a fost Augustin Lucici
Augustin Lucici a murit la vârstă de 64 de ani şi era membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici şi absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, pe care o terminase în 1983. Augustin Lucici a început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui.
Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori precum Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.
În 1991 şi 1992 a luat premiul I la Salonul naţional de artă 22. În 1995 a beneficiat de o bursă de studii la Academia di Romania din Roma. A participat de-a lungul carierei la peste 40 de expoziţii în România, Italia şi Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii private din Anglia, Belgia, Canada, Franţa, Germania, Israel, Italia şi Olanda.
Un alt pictor de renume s-a stins în urmă cu o lună de zile
În urmă cu o luna de zile, celebrul pictor Virgiliu Dan Dimulescu a murit la 68 de ani, după ce a contractat COVID-19.
“Cu nemăsurată tristețe aflăm astăzi de moartea domnului profesor Dan Virgiliu Dimulescu și, de aceea, simțim nevoia să transmitem pe această cale celor apropiaţi cele mai sincere condoleanțe. De azi înainte, nu-l vom mai caută la telefon sau acasă. De azi înainte, îl vom caută doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu vă mai pleacă niciodată. Odihnească-se în pace!” a fost mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal pe pagina oficială de Facebook.
In luna decembrie, regretatul artist ar fi implinit 69 de ani.