Atenție, șoferi! Au fost introduse noi limite de viteză
Atenție, șoferi! În Germania, nici măcar nu ai nevoie de cea mai rapidă mașină din lume pentru a primi interdicție de conducere. Sancțiunile pentru depășirea vitezei sunt specificate în catalogul amenzilor. Iată că au fost introduse noi limite de viteză.
Atenție, șoferi!
Mulți șoferi nu cunosc noile limite de viteză din Germania, care au fost introduse în multe orașe. Pentru încălcări, polițiștii confiscă permisele de conducere. O interdicție de conducere (Fahrverbot) înseamnă de obicei suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de una până la trei luni.
Limita de viteză în zonele urbane este de obicei de 50 km/h. De exemplu, dacă sunteți oprit cu 75 km/h, nu vă aflați încă într-o categorie de interdicție de conducere. Cu toate acestea, veți fi amendat cu 175 EUR. Situația este diferită dacă viteza a fost de 76 km/h – atunci penalitatea devine mai mare și permisul de conducere va fi suspendat. În multe orașe germane, limita de viteză poate fi de 30 km/h , așa cum este indicat de indicatoare. Aici, conducerea cu viteze 56 km/h sau mai mult poate duce la interdicția de a conduce.
În afara localităților, limita de viteză pentru mașini este de 100 km/h. Interdicția de conducere se aplică de la o viteză de 131 km/h. Cu toate acestea, există și limite inferioare în afara zonelor urbane. Există de multe ori și limite de viteză pe autostrăzi. În plus: Lista amenzilor arată că tarifele standard și interdicțiile de conducere se aplică și la depășirea limitei de viteză atunci când vizibilitatea este mai mică de 50 de metri din cauza ceții, ninsoarei sau ploii. Aceasta înseamnă că un semn de autostradă precum „80 în ploaie sau zăpadă” ar putea duce la suspendarea permisului de conducere la o viteză de 111 km/h.
Indicatoarele rutiere care le dau bătăi de cap conducătorilor auto
Indicatorul care le dă bătăi de cap șoferilor este alb-negru și a fost plasat pe autostrada A9 din Germania, mai ales pe tronsonul Munchen-Ingolstadt. Mulți șoferi nu știu ce semnificație are și ce reguli se aplică la întâlnirea acestui semnal rutier.
Autoritățile din Germania au oferit o explicație și au precizat că indicatorul rutier în cauză se aplică doar vehiculelor autonome. Acest indicator alb-negru le permite vehiculelor autonome, care utilizează inteligența artificială și cele mai noi tehnologii, să-și cunoască locația exactă astfel încât și ceilalți participanți la trafic să fie în siguranță pe șosele.
Indicatoarele fac parte dintr-un proiect pilot pe care îl desfășoară Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. Germania a fost prima țară unde au fost adoptate proceduri legale privind conducerea autonomă. Astfel, mașinile sunt controlate de la distanță.
Indicatoarele rutiere le dau bătăi de cap șoferilor, mai ales dacă aceștia călătoresc într-o altă țară și nu cunosc foarte bine legile de circulație de acolo. De exemplu, o stradă din Frankfurt le dă bătăi de cap șoferilor. Strada are nu mai puțin de 760 de indicatoare rutiere. Sutele de indicatoare rutiere se află pe o rază de circa 1.000 de metri. Nici măcar cei care locuiesc sau trec prin zonă nu mai înțeleg regulile de circulație care se aplică. Autoritățile nu vin cu explicații clare pe acest subiect, iar șoferii, pietonii și bicicliștii sunt nevoiți să se descurce când vor să circule pe această stradă. Tot în Germania au fost montate și primele semafoare cu numărătoare inversă. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.