Atenție! Cartelele SIM și eSIM vor dispărea. Certificarea pentru primul SIM integrat a fost confirmată

de: BZI.ro
08:05, 03 mart. 2023

Până acum, eSIM-ul a fost noutatea în conectivitatea telefoanelor mobile, dar următoarea inovație ar putea fi implementată în telefoanele viitoare, reprezentând nivelul următor în conectarea acestora la operatorii de telefonie mobilă.

Qualcomm și Thales au confirmat certificarea primului SIM integrat, care pare gata de a fi folosit pe următoarele telefoane. Acesta poartă numele de iSIM.

iSIM promite aceleași înscrieri digitale fără card, întocmai ca eSIM-urile, dar este încorporat direct în procesorul principal al telefonului. Telefonul tău ar putea să nu mai aibă nevoie de un cip dedicat, economisind, în acest fel, spațiu și, de ce nu, inclusiv bani.

Ce trebuie să facă furnizorul tău, în context

Totuși, companiile nu au dezvăluit care sunt telefoanele care vor fi primele care vor folosi iSIM-uri. Cu toate acestea, tehnologia acceptă același standard de furnizare de la distanță ca eSIM-urile, așa că ne așteptăm ca schimbarea să se producă la următoarele lansări oficiale de flagship-uri.

Partea faină este că furnizorul tău nu va trebui neapărat să-și actualizeze sistemele pentru a accepta dispozitive bazate pe iSIM.

Ce avantaje poate aduce noul SIM

În mod evident, acest lucru ar putea face loc pentru baterii și alte componente puțin mai mari și mai performante. În concluzie, o situație de tip win-win-win.

Poate și mai important de atât, noutatea ar putea încuraja mai mulți producători să folosească SIM-uri digitale, făcând tehnologia mai ușor de implementat.

Acestea fiind spuse, Snapdragon 8 Gen 2 reprezintă o platformă high-end. Este posibil să nu vezi o schimbare la scară largă până în momentul în care cipurile mai accesibile ca preț nu vor oferi suport iSIM.

Momentul apariției este cât se poate de convenabil. Multe telefoane includ acum suport eSIM, în timp ce anumite modele de iPhone 14 și 14 Pro nu mai acceptă SIM-uri fizice.

Cartela SIM convențională este în declin, iar iSIM ar putea grăbi această tranziție făcând omologul său virtual mai comun decât până acum