Atacuri de panică forum. Cum să depășești acest moment critic

de: BZI.ro
15:20, 13 apr. 2022

Tot mai multe persoane caută cum să facă față unor atacuri de panică pe forum. Un atac de panică, se referă la tulburări de nivel nevrotic. De regulă, este însoțită de stare de rău, frică și anxietate crescută, care ating apogeul în câteva minute de la debut.

Atacul durează 10-20 de minute și este însoțit de diverse simptome. Durata atacului depinde de o gamă largă de factori, inclusiv de caracteristicile individuale ale organismului. În această perioadă, o persoană practic nu își controlează acțiunile, ceea ce poate duce la diverse consecințe negative pentru sănătatea fizică și mentală. Un motiv cheie pentru dezvoltarea atacurilor de panică sunt tulburările neurologice. Astăzi, adevăratele cauze ale apariției nu sunt definite cu precizie, dar psihoterapeuții știu că unul sau o combinație de factori poate servi drept catalizator pentru o afecțiune.

Atacurile de panică pot fi un răspuns al organismului la luarea anumitor medicamente și stimulente, în timpul terapiei hormonale

Atacuri de panică forum. Factorii care provoacă această tulburare

De cele mai multe ori, atacurile de panică sunt consecințe ale unor boli mintale sau afecțiuni pe sistem nervos. Simptomul poate apărea din cauza unor probleme fiziologice asociate patologiilor cardiace precum hipoglicemia.

Atacurile de panică pot fi un răspuns al organismului la luarea anumitor medicamente și stimulente, în timpul terapiei hormonale. Condițiile depresive asociate cu probleme în viața personală, pierderea celor dragi, dificultăți în muncă, precum și alți factori care înconjoară o persoană în fiecare zi provoacă manifestarea afecțiunii. De asemenea, unele persoane au chiar predispoziție genetică de a suferi de atacuri de panică. Sarcina, nașterea și menopauza, de asemenea, pot fi motive ale tulburării.

De cele mai multe ori, atacurile de panică sunt consecințe ale unor boli mintale sau afecțiuni pe sistem nervos

Trebuie de înțeles că un atac de panică poate apărea brusc sau atunci când este expus unui anumit stimul. Dacă se găsesc simptome caracteristice, nu trebuie să aștepți ca problema să fie rezolvată de la sine. Acest lucru nu poate decât să agraveze situația și să ducă la apariția diferitelor fobii.  Contactează psihoterapeuții pentru ajutor calificat, aceștia vor diagnostica și vor dezvolta un regim optim de tratament.

Simptomele și primele semne care îți indică că suferi de un atac de panică

Cel mai izbitor semn al manifestării unui atac de panică pe timp de noapte și în timpul zilei este un atac de anxietate, combinat cu o gamă largă de anomalii somatice, temeri și tulburări ale sistemului nervos.

După declanșarea unui atac de panică, se observă o serie întreagă de manifestări simptomatice caracteristice. Astfel, respirația devine dificilă, apar dureri de cap severe, gură uscată, amețeli și greață, frisoane, slăbiciune generală, creșterea frecvenței cardiace. De asemenea, apare senzația de moarte, pierderea controlului asupra propriilor acțiuni, se simte irealitatea a tot ceea ce se întâmplă în jur.

În această perioadă, o persoană practic nu își controlează acțiunile, ceea ce poate duce la diverse consecințe negative pentru sănătatea fizică și mentală

Fiecare persoană care suferă de această afecțiune ar trebui să știe cum să facă față atacurilor de panică. Acest lucru îți va permite să îți controlezi propriile acțiuni în momentele de stres maxim. Dacă în timpul unui atac de panică, nu ai cu tine medicamente prescrise de un psihoterapeut, poți gestiona anxietatea cu câteva reguli simple.

Ia o poziție confortabilă așezată, închide ochii și stai pe spate în scaun. Asigură uniformitatea mișcărilor respiratorii. Nu ar trebui să existe respirații și expirații ascuțite. Concentrează-te pe câteva amintiri plăcute, de exemplu, cum ți-ai petrecut vacanța alături de cei dragi sau imaginează-ți o atmosferă calmă. Un apus de soare pe mare sau zgomotul fluviului.

Pentru a depăși aceste atacuri de panică pe forum oamenii scriu că este important să încerci să te relaxezi. Acum știi ce să faci cu un atac de panică. În absența medicamentelor, utilizează regulile de mai sus pentru a depăși acest moment critic.

Atacul durează 10-20 de minute și este însoțit de diverse simptome