Atac la adresa baronului Horodniceanu, după ce nu a primit nicio sancțiune din partea colegilor. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur: „Dar vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției?” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

de: Cosmina Puiu
02:00, 10 nov. 2023

Atac la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur. Acesta consideră că s-a făcut o nedreptate, având în vedere decizia care s-a luat în cazul său, pentru un incident similar ca cel în care a fost implicat vicepreședintele CSM

Situație de-a dreptul incredibilă! Fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, Mihai Laurențiu Vasilescu, care a fost exclus din magistratură din cauza implicării baronului Horodniceanu, face niște declarații aspre, deoarece nu i s-a părut o decizie corectă, având în vedere circul pe care l-a făcut în fața celor doi agenți de poliție din Iași. Ba mai mult, amânările nu au fost întâmplătoare. Ele ar fi avut un singur scop: să se facă uitat scandalul în care a fost implicat Horodniceanu. De ce? Acest lucru pare a fi evident, ținând cont că la mijloc este cel care a strigat în gura mare că lui nu îi poate face nimeni nimic.

Atac la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur

Mihai Laurențiu Vasilescu este conștient că poate avea de suferit după ce a ieșit public să vorbească despre marele procuror Daniel Horodniceanu, însă își dorește să scoată la iveală adevărul din spatele baronului.

„Decizia de ieri, deși absurdă prin comparație, într-un fel mă avantajează pentru că ar fi și mai greu de justificat diferența de tratament, făcând abstracție de lege, echitate, prescripție, vorbesc aici de mine. Totuși, la el nici măcar nu se mai obosesc sa păstreze aparența unei legalități sau dreptăți. Și cu tipul ăsta de «dreptate» m-am confruntat, din 2017, din partea CSM și cu transferurile, salarizare și altele. Probabil, puțini m-au crezut pentru că partea de rea-credință din sistem e maestră în diversiuni, propagandă și ostracizarea magistraților incomozi cărora le pun imediat etichete ca să îi decredibilizeze.

Când am protestat, încă din 2017, au mers pe principiul lui Ceaușescu tovarășul, a hotărât pentru că așa vrea el și, dacă Pârvulescu comentează, îl dăm afara. Desigur, nu va fi fost dat afară Ceaușescu de CC niciodată, nici temporar. Recent, procurorul general și mi-a restituit o plângere împotriva unui procuror care a mușamalizat un abuz, motivând printre altele că lipsește semnătura, deși plângerea restituită era semnată olograf. Cu probe vă zic. Adică în cazurile noastre fac ce vor ei, scăpa pe cine vor și acuză pe cine vor. Iar când e cineva incomod, fără pilele lui Horodniceanu, găsesc și martori mincinoși, inclusiv printre procurori.

La mine nu a cârâit nimic, că m-au filmat cu telefon sau că m-au ținut de 7 ori mai mult, dimpotrivă. Toți m-au înjurat pe mine la unison cu hipercorectul CSM. Când însă nu e interes sau interesul e contrar, pentru unii – aceeași justiție care s-a dovedit ciumă, pentru alții e mumă, chiar și când cazul e mult mai flagrant, mai grav și, recent, îți aruncă praf în ochi și sunt în stare să scrie în decizii și că e începutul lui iulie, deși suntem în noiembrie.

Au susținut că s-a afectat prestigiul justiției în 2018, în cazul unui procuror cu 3 ani vechime, dar, în 2023, vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției și nu a săvârșit nicio abatere. Incredibilă dubla măsură, deși ar trebui să NU mai mire nimic”, declară procurorul Mihai Vasilescu, care a fost exclus din magistratură de Daniel Horodniceanu.

Mihai Laurențiu Vasilescu: „«Trebuie să fii exclus pentru că afectezi imaginea justiției», mi-a zis el”

Procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu a fost trimis în judecată, iar fapta a fost încadrată ca abuz în serviciu. Totul a fost o înscenare din partea unor polițiști rutieri, dar cu care nu a reacționat într-un mod atât de exagerat, precum Horodniceanu. El a fost oprit în urmă cu 5 ani și a spus că nu își găsește actele de identitate, dar că are asupra lui legitimația de procuror. Pentru asta a intervenit, recent, Horodniceanu și l-a exclus din magistratură, susținând că denigrează imaginea justiției. Dar el, care a comis, în mod evident, niște infracțiuni în concurs, precum trafic de influență, amenințare și abuz de putere, și a făcut un adevărat circ în fața agenților, „nu afectează” imaginea justiției.

Vă reamintim că, la începutul lunii mai 2023, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT Iași, a fost implicat într-un incident care nu-i face cinste, mai ales că acum ocupă o funcție importantă la Consiliul Superior al Magistraturii, cea de vicepreședinte. Procurorul circula în cursul nopții pe un drum din comuna Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți. Fără să semnalizeze, s-ar fi angajat în depășirea autospecialei.

Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este. Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere. Le-a promis că va discuta personal cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Costel Gâtlan. În momentul în care polițiștii i-au cerut cartea de identitate și documentele mașinii, Daniel Horodniceanu a scos legitimația de procuror. Oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au solicitat asigurarea obligatorie. Enervat și mai tare, procurorul le-a transmis că poate fi verificată pe internet.

Agenții i-au explicat că nu este atribuția lor, ci că este obligația conducătorului auto să prezinte documentele. Incidentul a escaladat în momentul în care Daniel Horodniceanu le-a spus că ar trebui să-i mulțumească pentru că a contribuit la mărirea salarială a polițiștilor. Acest eveniment a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online.

Iată că un fost procuror reacționează dur la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi.