Atac sângeros în mai multe biserici din Spania. Bărbatul era înarmat cu o sabie

Atac sângeros în mai multe biserici din Spania. Bărbatul era înarmat cu o sabie

25 ian. 2023, 22:21,
BZI.ro, în International

Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite , dintre care una foarte grav, în urma atacului împotriva a cel puțin două biserici din municipiul Cadiz din Algeciras, Spania, potrivit El Independiente.

După cum a relatat ziarul Europa Sur , o persoană de origine nord-africană , în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost arestată.

Potrivit relatărilor martorilor, bărbatul a pătruns în parohia San Isidro, unde a lovit și l-a înjunghiat pe preotul paroh al acestei capele, care este grav rănit.

Un bărbat a înjunghiat preoți

Ulterior, el ar fi mers la templul din La Palma, situat la aproximativ 400 de metri distanță, unde a intrat de asemenea lovind obiecte, amenințându-l și în cele din urmă înjunghiindu-l pe sacristanul bisericii, care a murit.

Audiența Națională a deschis o anchetă în cazul presupusului atac terorist după crimă.

Președintele Junta de Andalucía, Juanma Moreno, a deplâns crima prin intermediul contului său de Twitter: „Teribil și sfâșietor. Un sacristan a fost ucis și cel puțin un alt preot a fost rănit într-un atac care a avut loc în Algeciras. Prudență, faptele sunt în curs de investigare. Condamn cu fermitate crima. Intoleranța nu va avea niciodată un loc în societatea noastră”.

Atac cu cuțitul într-un tren din Germania

Un alt atac a avut loc și în Germania. Cel puțin două persoane au decedat, iar mai multe au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis într-un tren.

Atacatorul se află la spital, în momentul arestării el prezentând răni la mâini pe care și le-ar fi provocat singur. Poliția a anunțat că atacul a avut loc într-un tren regional din nordul Germaniei.

Cel puțin două persoane au fost ucise în trenul care circula între Hamburg şi Kiel (landul Schleswig-Holstein). Suspectul a fost arestat, în timp ce trenurile de pe liniile principale au fost oprite. Autoritățile nu cunosc încă motivul atacului.

Un nou atac armat sângeros în America

Un nou atac a avut loc și în America. Incidentul a avut loc la Yakima, acolo unde un tânăr a ucis trei persoane iar apoi s-a sinucis.

„Nu exista un conflict evident între aceste persoane. Bărbatul a intrat (în magazin) şi a început să tragă”, a anunţat şeful Poliţiei din Yakima, Matthew Murray.

De asemenea, şeful Poliţiei din Yakima a transmis că atacatorul și-a sunat mama și i-a spus că urmează să se sinucidă.

„El a sunat-o pe mama sa şi a spus mai multe lucruri incriminante, de exemplu că i-am ucis pe aceşti oameni după care a spus că se va sinucide”, a declarat presei Matthew Murray.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *