Aspirina, pe punctul de a fi introdusă în schema de tratament COVID-19! Ar putea reduce apariția cheagurilor de sânge la pacienții în stare gravă
Cercetătorii de la Universitatea Oxford testează introducerea aspirinei în schema de tratament a pacienților COVID, alături de alte medicamente care dau rezultate în tratamentul infecției cu SARS-CoV-2. Potrivit testelor făcute până acum de oamenii de știință britanici, substanța activă din componența aspirinei ar putea reduce apariția cheagurilor de sânge la pacienții în stare gravă.
Dezvoltarea cheagurilor de sânge în boala COVID este destul de frecventă datorită unei reacții hiperactive a trombocitele, celulele sangvine care ajută la hemostază, procesul de oprire a sângerării. Iar aspirina este un este un medicament antiinflamator, folosit în general ca analgezic, care în doze mici are un efect antiagregant. Aceasta este prescrisă pe termen lung pentru diminuarea riscului de infarct.
Cel puțin 2.000 de pacienți vor primi aleatoriu 150 mg de aspirină zilnic alături de tratamentul obișnuit. Datele obținute de la acești pacienți vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți care au primit tratamentul standard pentru COVID-19.
„Există un raționament clar pentru a crede că aspirina ar putea fi benefică. În plus este sigură, ieftină și larg disponibilă”, afirmă Peter Horby, unul din cercetătorii care vor realiza studiul.
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Oxford va mai include și alte medicamente precum antibioticul azitromicină și cocktailul cu anticorpi de sinteză dezvoltat de compania americană de biotehnologie Regeneron și folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump.
Aspirina previne formele severe de Covid-19!
Acest medicament antiinflamator, disponibil fără prescripție medicală, poate fi de ajutor în gestionarea cazurilor de Covid-19. Acest medicament, utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea durerilor, cum ar fi a celor de cap sau pentru scăderea febrei, ar putea preveni riscul de complicații ale bolii, după cum a arătat un nou studiu american.
În această perioadă a celui de-al doilea val al epidemiei, numărul cazurilor pozitive și al persoanelor spitalizate crește ingrjorator in multe tari. Dar un studiu recent american arată că un medicament pe care îl avem adesea în sertarul nostru de medicamente ar putea reduce riscul de complicații și forme grave de Covid-19.
Aspirina – modalități inedite de folosire
Este cu siguranță cea mai cunoscută și mai consumată pastilă de pe întreg globul. Mai mult, este considerată cel mai longeviv medicament, proprietățile ei fiind cunoscute încă din Antichitate. Însă, pe lângă calitățile medicale, aspirina are și multe alte întrebuințări.
Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute medicamente din lume și are multiple efecte benefice asupra omului. Se numără printre primele medicamente cunoscute, descoperită încă din secolul al V-lea î.e.n, de către Hipocrate. Părintele Medicinei descria în lucrările sale detalii despre o pudră amară extrasă din scoarță de salcie. Aceasta avea proprietăți menite să diminueze durerile și să reducă febra.
Se spune ca aspirina este pastila pe care trebuie sa o ai tot timpul la îndemână. De asemenea, se mai spune și că „o aspirina pe zi ține medicul la distanță”. Această pastilă este utilizată în caz de migrene, dar și în prevenirea atacurilor cardiace și a cancerului. Cu toate acestea, aspirina are și multe întrebuințări care depășesc sfera medicinei.
Citește mai mult aici!