8 asocieri culinare proaste pe care le facem tot timpul

de: BZI.ro
07:30, 14 ian. 2020

Asocieri culinare proaste. De multe ori ne imaginăm că anumite alimente merg mereu împreună, combinații de alimente pe care le facem tot timpul, pentru că le iubim. Dar dacă gusturile se amestecă bine, aportul nutrițional poate fi redus fără ca cineva să observe.

Este important să combinați alimentele corect în fiecare zi, astfel încât acestea să fie digerate și asimilate optim. Este important să cunoaștem bine diferitele familii de alimente și să învățăm să le combinăm bine pentru a asigura o digestie bună și a dormi bine noaptea.

Digestia slabă se caracterizează prin tulburări digestive, oboseală după mese, flatulență și / sau balonare. Aceste diferite probleme sunt, de cele mai multe ori, pur și simplu datorate unei asociații alimentare proaste care, pe termen lung, ne tulbură sănătatea.

Așadar, aruncați o privire asupra celor 8 asociații culinare care sunt făcute prea des și care ar trebui evitate.

1) Roșiile și castraveții

Roșiile sunt bogate în vitaminele C (mai mult decât portocalele). Tocmai din acest motiv nu trebuie combinate cu castraveți. Acest lucru se datorează faptului că castraveții conțin o enzimă care interferează cu absorbția vitaminei C și interferează cu tractul digestiv. Deci pierzi beneficiile roșiilor dacă le consumi împreună.

2) Asocieri culinare proaste. Ceai și lapte

Acest amestec este un clasic pentru iubitorii de ceai. Din păcate, acest amestec nu ar fi ideal, deoarece cazeina prezentă în lapte blochează efectele benefice ale ceaiului dacă sunt digerate împreună. Deci, dacă consumați ceaiul pentru efectele sale asupra tensiunii arteriale și asupra sistemului cardiovascular, nu-l amestecați cu lapte!

3) Pepenele cu orice altceva

Pepenele este fructul verii. Fiți conștienți că pepenii sunt digerați mai repede decât alte alimente, care pot fi complexe pentru stomac.

4) Asocieri culinare proaste. Ouă și carne

Când nu știi ce să mănânci, omleta de șuncă este un plan rapid și ușor. Totuși, aceasta este o doză prea mare de proteine, cu siguranță la fel de mare, dacă nu mai mare, decât doza recomandată zilnic. Așa că, în loc de șuncă, puneți câteva legume, mai ales dacă este seară!

5) Iaurturi și fructe

Combinarea produselor lactate cu alte alimente este întotdeauna cam enervantă, deoarece laptele nu este digerat la aceeași viteză ca restul. Cu fructe, este și mai rău. Fiind acide, acestea interferează și mai mult, deoarece această aciditate va interfera cu digestia produselor lactate. Acest lucru se aplică și sucurilor de fructe și laptelui.

6) Asocieri culinare proaste. Banane și lapte

Este un smoothie cu banane într-adevăr o idee bună? Potrivit multor experți, acestea sunt cele mai puțin compatibile alimente care există. Această băutură dăunează florei intestinale, deoarece modul în care sunt digerate sunt perfect opuse. Acest amestec ar putea bloca canalele corpului și poate stimula producția de mucus sau poate declanșa reacții alergice.

7) Pâine și brânză

Pentru gust, este unul dintre cele mai bune duete existente. Dar pentru digestie, este invers. Amidonul și proteinele sunt digerate diferit. Prin urmare, corpul nostru va trebui să aleagă pe care îl va digera și, cel mai adesea, amidele care sunt neglijate. Acestea vor fermenta apoi în burtă și intestinul tău te va face să simți gazee.

8) Asocieri culinare proaste. Lasagna

Acest fel de mâncare este un amestec minunat de produse lactate, proteine, alimente amidonice și acizi. A digera toate acestea, prin urmare, necesită multă energie pentru corpul tău! Nu mâncați prea des și nu uitați să evitați să o mâncați seara sau înainte de efort fizic.