Pentru astazi ne-am gandit la o reteta apreciata de multa lume – aripioare pe pat de cartofi. Carnea va fi frageda, aromata si se potriveste de minune cu gustul cartofilor si al usturoiului. Reteta aceasta este numai buna pentru masa de pranz, insa poate tine si loc de cina.
Ingrediente:
8 aripioare de pui,
6 cartofi de marime medie,
mujdei usturoi,
100 ml vin alb demisec,
maghiran,
sare si piper macinat dupa gust,
untura de pasare.
Mod de preparare:
Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0,5 cm. Intr-o tava mai adanca punem cele untura de pasare (sau circa 150 ml ulei), asezam cartofii taiati (cartofi puteti pune mai multi sau mai putini, in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite).
Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu (usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam 100 ml de apa). Curatam aripioarele, le spalam si apoi le condimentam cu piper si sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor.
Presaram carnea cu maghiran, turnam deasupra vinul si cu 5-6 linguri de mujdei stropim carnea. Mai punem circa 200 ml apa peste carne si cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 180 nde grade Celsius. O lasam la copt circa 25 de minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii. Pofta buna!