Ardei iuți în oțet fără fierbere. Află cum îi poți conserva pentru iarnă
Rețeta de ardei iuți în oțet fără fierbere este extrem de simplă și rezistă pe tot parcursul sezonului rece. Deși borcanele nu vor fi sterilizate, legumele vor fi crocante și nu se vor înmuia. Mai mult de atât, aceștia vor fi foarte delicioși, având un gust dulce-acrișor.
Ardeii iuți sunt iubiți de majoritatea românilor. Legumele sunt servite ca și garnitură împreună cu ciorbele tradiționale, sarmale sau supe. Pentru iarnă puteți opta și pentru salata de crudități la rece. Aceasta poate fi preparată cu oțet sau maioneză.
Ingredientele necesare pentru rețeta de ardei iuți în oțet fără fierbere
Rețeta de ardei iuți pentru iarnă este foarte apreciată, legumele fiind servite alături de o ciorbă rădăuțeană sau de o ciorbă de varză. Aceștia se vor păstra proaspeți și crocanți pe tot parcursul sezonului rece. Secretul unor ardei iuți delicioși este gustul dulce-acrișor, oferit de mierea de albine în combinație cu oțetul. Pentru prepararea lor veți avea nevoie de o jumătate de kilogram de ardei, 200 grame de miere de albine și un litru de oțet de mere.
Rețeta se prepară într-un timp scurt, având nevoie de doar 60 de minute la dispoziție. De asemenea, nu conține conservați sau coloranți, fiind un preparat sănătos. Când veți alege ardeii va trebui să luați în considerare și tipul de borcane pe care le veți folosi. În funcție de vasele utilizate puteți cumpăra ardei bulgărești sau mai micuți. De asemenea, în interiorul borcanelor se mai pot adăuga și câteva fâșii de hrean.
Cum conservi ardeii iuți pentru iarnă
Mai întâi veți spăla bine legumele, apoi le veți usca cu un prosop absorbant. Codițele acestora vor trebui tăiate pentru a încăpea mai bine în borcane sau pot fi lăsate de circa un centimetru lungime. Ulterior, va trebui să așezați ardeii în borcane. Trebuie să aveți grijă să nu amestecați mai multe soiuri în același vas. În caz contrar, dacă unele dintre ele sunt mai picante, vor transfera iuțeala și la ceilalți. De asemenea, va trebui să nu înghesuiți prea tare și să puneți presiune pe ei deoarece există posibilitatea să îi striviți. Într-un bol veți amesteca mierea de albine împreună cu oțetul. Va trebui să așteptați ca aceasta să se dizolve complet, apoi va fi turnată în borcane.
În cazul în care observați că nu vă ajunge, mai preparați soluție. Rețeta de ardei iuți în oțet fără fierbere este gata și puteți pune vasele închise ermetic cu un capac în cămara. Pentru a putea fi serviți va trebui să așteptați măcar două săptămâni. Când veți deschide borcanele veți observa că legumele și-au păstrat textura crocantă, iar gustul va fi unul dulce-acrișor. Deși borcanele nu sunt sterilizate, ardeii se vor păstra pe tot parcursul iernii și nu se vor înmuia.
Rețeta de ardei iuți în oțet fără fierbere este o alegere ideală, fiind extrem de simplă de preparat. Mai mult de atât, aceasta este foarte delicioasă, iar legumele vor fi la fel de crocante ca atunci când le-ați pus în borcane. Dacă aveți la îndemână castraveți puteți opta și pentru o salată cu ceapă irezistibilă.