Ardei copți la borcan în suc propriu. Ce este bine să cunoști pentru un rezultat desăvârșit

de: BZI.ro
10:27, 09 iun. 2022

Rețetele verificate de ardei copți la borcan în suc propriu vă vor ajuta să vă asigurați că va-ți împlut cămara cu vitamine. În mod tradițional, ardeii se fierb înainte de a se pune în borcan, acest lucru vă permite să păstrați rapid mai multe legume. Dar această metodă de gătit reduce semnificativ concentrația de vitamine și oligoelemente benefice. Prin urmare, pentru cei cărora nu le este frică de dificultăți, aici veți găsi modalități de a pregăti ardeiul gras cu prăjire sau coacere preliminară,  iar rezultatul va depăși toate așteptările.

Nu toată lumea știe să aleagă legumele potrivite pentru conservare. Și gustul produsului finit, precum și beneficiile conservei, depind de asta. Atunci când alegeți ardeiul gras pentru preparatele de iarnă, este important să acordați atenție aspectului său. De asemenea, legumele trebuie să fie complet coapte, cu pereți groși, cărnoși. Pe o coajă netedă, uniformă, nu ar trebui să existe pete, mucegai și semne de boală a legumei. Ardeii dulci trebuie achiziționați numai în sezon, altfel vor conține o mulțime de pesticide. În plus, pentru a face aperitivul mai colorat și mai luminos, este mai bine să cumpărați ardei dulci de diferite culori, galben, portocaliu, roșu și verde. Această conservă poate fi consumată și atunci când urmezi o cură de slăbire extrem de strictă.

Pentru a pregăti conserva după rețeta clasică întâi de toate ardeii se spală și se taie în jumătate, apoi se scot semințele și tulpinile

Rețeta clasică pentru ardei dulci murați. Sfaturile gospodinelor pentru o conservă delicioasă

Când murați ardeii dulci, se recomandă să tăiați puțin punctul de atașare a tulpinii. Acolo se acumulează adesea murdăria, care este dificil de spălat complet, ceea ce afectează direct durata de valabilitate conservei.

Rețeta clasică de murat ardei gras pentru iarnă în suc propriu se distinge prin calități gastronomice incredibile. Datorită faptului că legumele sunt marinate fără a adăuga apă, gustul este foarte bogat, parfumat, moderat dulce și ușor picant. Conserva fiind extrem de potrivită de a fi servită alături de ciorbiță țărănească.

Astfel, pentru a pregăti deliciul culinar pentru iarnă vei avea nevoie de 1500 g de legumă principală, adică de ardei, o jumătate de pahar de zahăr, 100 ml de oțet de masă, 100 ml de ulei vegetal, 35-40 g sare grunjoasă, 5 căței de usturoi, aceeași cantitate de dafin și 3 cuișoare. Ultimul ingredient este opțional.

Reteta clasică de murat ardei gras pentru iarnă în suc propriu se distinge prin calități gastronomice incredibile

Pentru a pregăti conserva după rețeta clasică întâi de toate ardeii se spală și se taie în jumătate, apoi se scot semințele și tulpinile. Tăiați fiecare jumătate în două sau trei bucăți, în funcție de dimensiune. Apoi, trebuie să pregătiți marinarea. Pentru a face acest lucru, într-un vas emailat cu fundul larg, amestecați uleiul, oțetul, sarea și zahărul. Punem tigaia pe foc lent si, fără a opri amestecul, topim sarea și zahărul. Acest lucru va dura aproximativ 2-3 minute.

Se adaugă apoi legumele preparate, usturoiul și condimentele. Fără a crește căldura, fierbeți 15 minute în suc propriu. În acest timp, cantitatea de lichid va fi suficientă pentru a acoperi complet conținutul recipientului. Aranjați în băncile pregătite în prealabil și asta este tot. O targă de ardei dulci marinați în suc propriu poate fi gustată după ce conservele s-au răcit complet sau pot fi puse în pivniță sau cămară. Acest deliciu culinar poate fi mâncat alături de cârnați de casă sau chiar paste carbonara.

Ardei copți la borcan în suc propriu. Una dintre cele mai ușoare moduri pentru a pregăti conserva

Puteți închide ardeiul în suc propriu fără să fiarbă, totuși, pentru a-l face moale și bine marinat, nu se va putea evita o expunere termică. O modalitate este de a coace în prealabil ardeii dulci în cuptor. Veți avea nevoie (pentru un recipient de 0,7 l) de 6-7 bucăți de ardei dulce bulgăresc, 40 g zahăr, 20 g sare, de 2 linguri de oțet de masă și aceeași cantitate de ulei vegetal. Este bine să știi că această conservă, alături de cele pregătite din fructe, contribuie la menținerea sănătății ficatului.

Puteți închide ardeiul în suc propriu fără să fiarbă, totuși, pentru a-l face moale și bine marinat, nu se va putea evita o expunere termică

Ulterior, după ce aveți toate ingredientele pregătite spălați și uscați legumele cu prosoape de hârtie. Porniți cuptorul la 200 °C. În timp ce cuptorul se preîncălzește, ungem o tavă de copt cu ulei și așezăm ardeii grași. Nu este necesar să o tăiați și să o curățați, este suficient să tăiați tulpina cât mai scurtă.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit. După aproximativ 15 minute, când apare o crusta aurie se răstoarnă și se mai lasă la cuptor încă un sfert de oră. Puneți ușor ardeiul gras într-un borcan, adăugați restul ingredientelor, turnați apă clocotită peste el și acoperiți ermetic cu capace.

Gătirea unor astfel de ardei copți la borcan în suc propriu pentru iarnă nu este deloc dificilă, iar gustul felului de mâncare finit este pur și simplu divin. Păstrați ardeii grași dulci conservați în suc propriu la o temperatură care să nu depășească 15-18 grade. În funcție de rețetă, preparatul este potrivit pentru servire de la 2 la 24 de luni. Este important să închideți legumele tăiate bucăți în borcane mici și să le mâncați imediat.

Păstrați ardeii grasi dulci conservați în suc propriu la o temperatură care să nu depășească 15-18 grade