Prima pagină » International » Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter. Elon Musk: „Apple a amenințat și că va retrage Twitter din App Store”

Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter. Elon Musk: „Apple a amenințat și că va retrage Twitter din App Store”

29 nov. 2022, 11:00,
în International

Elon Musk, noul proprietar Twitter, a menţionat luni, 28 noiembrie 2022, că compania Apple a ameninţat că va exclude Twitter din App Store. Totodată, miliardarul a anunţat că Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter. Anterior, companiile mari au anunţat că şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după ce Elon Musk a permis deblocarea contului fostului preşedinte SUA, Donald Trump.

Apple este cea mai cunoscută campanie care a scos reclamele de pe platforma de socializare din cauza din cauza preocupărilor legate de politicile de moderare a conţinutului sub noul proprietar.

Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter

Despre interdicţia a App Store, Elon Musk a anunţat printr-o serie de tweet-uri.

„Apple a amenințat și că va retrage Twitter din App Store, dar nu ne va spune de ce”, a scris Elon Musk.

Totodată, acesta a confirmat că moderarea conţinutului Twitter a fost o problemă pentru Apple. Fostul şef al încrederii şi siguranţei Twitter, care a demisionat la începutul acestei luni, în urma preluării platformei de către Elon Musk, a avertizat despre o posibilă excludere „catastrofală” din magazinele de aplicaţii Apple şi Google. Yoel Roth a menţionat ca orice eliminare din acele magazine de aplicații ar face „dificil pentru miliarde de potențiali utilizatori să obțină serviciile Twitter”.

Phil Schiller, cel care conduce Apple App Store, şi-a şters contul de Twitter, ceea ce a generat speculaţii în această direcţie. De altfel, regulamentul Apple prevede că compania va respinge aplicaţiile „pentru orice conţinut sau comportament despre care credem că este peste linie”. Noul proprietar al Twitter a spus, de asemenea, că producătorul de iPhone a încetat să mai facă reclame pe Twitter, ceea ce l-a determinat să întrebe „dacă grupul tehnologic urăște libertatea de exprimare”.

„Apple a încetat în mare parte să mai facă publicitate pe Twitter. Urăsc ei libertatea de exprimare în America?”, a scris Elon Musk.

Tot în acea postare, l-a etichetat pe CEO-ul Apple.

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter după deblocarea contului lui Donald Trump

Companiile şi-ar putea retrage reclamele de pe Twitter la cerea unei coaliții de organizaţii de activişti pentru drepturi civile. Organizaţiile din coaliţia „Stop Toxi Twitter” nu au fost încântaţi pentru că Elon Musk nu a respectat promisiunile făcute anterior. Acesta a menţionat ca Twitter va merge pe o abordare calculată în ceea ce priveşte deblocarea conturilor şi că va stabili un consiliu de moderare a platformei.

Angelo Carusone, președintele Media Matters, o organizație avertizor de integritate care face parte din această coaliție a spus că Musk „a mințit de la bun început”.

„În mai puțin de trei săptămâni, Musk a dat înapoi în privința tuturor promisiunilor pe care le-a făcut liderilor societății civile și companiilor”, a spus și Jessica Gonzalez, co-președintă a organizației Free Press.

Reclamele digitale fac peste 90% din veniturile Twitter. Elon Musk a plâns deja că presiunea din partea activiştilor a provocat o „„scădere masivă de venituri”. Twitter a fost cumpărat de Elon Musk cu 44 miliarde de dolari.

Așadar, Apple a oprit în mare parte reclamele pe Twitter. Compania a cheltuit aproximativ 131.600 USD pe reclame Twitter între 10 noiembrie și 16 noiembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`