Aplicația de pe telefonul mobil care trebuie dezactivată când plecăm de acasă!

de: Mirela Gabriela Todosi
14:00, 04 dec. 2024

Mulți vor să afle care este aplicația de pe telefonul mobil care trebuie dezactivată când plecăm de acasă! Este vorba despre folosirea rețelei WiFi acasă. Aproape nimeni nu deconectează modulul WLAN din telefonul mobil în timp ce se află afară. Iată de ce Bluetooth, WLAN sau NFC ar trebui să fie activate doar atunci când este necesar.

Aplicația de pe telefonul mobil care trebuie dezactivată când plecăm de acasă!

Specialiștii în tehnologie recomandă posesorilor de telefoane mobile ca Bluetooth, WLAN sau NFC să fie activate doar atunci când este necesar. Acest lucru este bun pentru siguranța datelor și protejează bateria. De asemenea, WiFi-ul trebuie dezactivat în timp ce suntem în deplasare.

Dezactivarea WiFi-ului are mai multe avantaje: economisiți bateria, protejați parolele și protejați adresa de acasă.

Avertisment pentru posesorii de telefoane mobile

Medicii trag un semnal de alarmă în privința folosirii excesive a telefonului mobil. Tot mai mulți români sunt dependenți de telefon, dar simt nevoia, totodată, să se deconecteze de la tehnologie. Specialiștii recomandă perioade de detox digital, adică de renunțare la telefon și la rețelele sociale. S-a demonstrat că folosirea excesivă a tehnologiei, mai ales a rețelelor sociale, poate crește stresul și anxietatea. Folosirea excesivă a telefoanelor și a altor dispozitive poate avea efecte negative semnificative:

  • Stres și anxietate: Rețelele sociale încurajează comparațiilecu ceilalți și expunerea la informații negative, provocând presiunea socială. Pauzele de la aceste platforme pot reduce semnificativ stresul.
  • Probleme de somn: Lumina albastră emisă de ecrane perturbă producția de melatonină, afectând calitatea somnului. Renunțarea la tehnologie înainte de culcare ajută la odihna optimă.

Posesorii de telefoane mobile sunt avertizați și cu privire la parolele ce le aleg pentru dispozitivele inteligente. Pentru a-i proteja de atacurile cibernetice, autoritățile din Marea Britanie au luat măsuri de siguranță pentru cetățeni. Anumite parole care sunt folosite la telefoane au fost interzise la nivel internațional. De exemplu, în Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate.

Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Posesorii de telefoane mobile sunt îndemnați să folosească parole mai sigure. Acțiunea guvernului britanic vine într-un moment în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice într-un ritm alarmant. Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici.

„Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viața privată, datele și finanțele lor personale sunt în siguranță.”, a declarat Ministrul Științei și Tehnologiei din Marea Britanie,  Jonathan Berry.

O altă lege valabilă pentru cei care au telefoane mobile a intrat în vigoare și în România. Parlamentul European a adoptat în aprilie 2024 directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile și încurajează consumatorii să prelungească ciclul de viață al produselor prin repararea acestora.

Pentru a nu deveni victime ale atacurilor hackerilor pe telefon, specialiștii în tehnologie recomandă posesorilor de telefoane mobile să dezactiveze anumite aplicații atunci când pleacă de acasă.