ApaVital SA a semnat contractul pentru furnizarea unei stații de tratare! Investiția este de aproape 150.000 de euro

de: evelina.chitoroaga
02:00, 14 iun. 2021

Compania de apă-canal a finalizat licitația pentru furnizarea unei stații de tratare care va fi folosită în zona orașului Hârlău. Contractul a fost câștigat de o societate din București care s-a încadrat în prevederea bugetară a autorității contractante

Noi licitații sunt derulate de ApaVital SA, companie de apă-canal organizată la nivelul județului Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru furnizarea unei stații de tratare a apei brute. Valoarea finală a contractului este de 710.800 de lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro. Procedura a fost câștigată de societatea Aqua System Plus SA, din București. Firma este deținută de Bogdan Nistor și State Ciulinaru. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 8,2 milioane lei, profit de 1,2 milioane lei, datorii de 1,9 milioane lei, cu un număr de 20 de angajați.

„ApaVital achiziționează o stație compactă de tratare a apei brute în vederea măririi capacității de producție și distribuție a apei în cadrul rețelelor de distribuție din zona Hârlău. Necesitatea achiziționării produsului a fost creată de necesitatea de a furniza către consumatori cantități din ce în ce mai mari de apă potabilă conforme cu reglementările de calitate în vigoare. Beneficiile aduse ca urmare a achiziției acestei stații compacte de tratare a apei brute se vor observa prin creșterea debitului de apă potabilă furnizat de stația de tratare a apei potabile Hârlău către sistemul de distribuție a apei din zona orașului Hârlău și a comunelor învecinate”, se arată în caietul de sarcini.

S-au semnat și în trecut contracte pentru furnizarea soluțiilor de tratare a apei.

Stația de tratare trebuie livrată în termen de 45 de zile de la semnarea contractului

Termenul de livrare a stației este de 45 de zile de la data semnării contractului.

„Stația compactă de tratare a apei brute nu va dispune de instalații pentru tratarea nămolului produs sau recuperarea apei tehnologice, uzate. Nămolul produs va fi direcționat către rețeaua de canalizare din cadrul locației. Instalațiile și echipamentele utilizate vor realiza una sau mai multe trepte de tratare și nu sunt limitate la o anumită tehnologie. Furnizorul va asigura în termen de maximum 30 de zile lucrătoare, după livrare, montajul stației compacte de tratare a apei brute la locația solicitată de beneficiar. Furnizorul va pune în funcțiune sistemul și se vor face teste de funcționare și producție”, se arată în documentația procedurii.

Furnizorii de echipamente ar trebui să asigure o garanție de minimum 24 de luni.

ApaVital asigură condiții pompierilor solicitați la intervenții

Totodată, compania de apă-canal a demarat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametrii optimi”, se arată în obiectivul procedurii.

Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.