ApaVital caută firmă pentru asfaltarea găurilor lăsate în urma lucrărilor. Costurile ajung la 690.000 de euro

de: Petronel Ștefan
02:00, 05 nov. 2024
sediul-ApaVital

ApaVital caută o firmă de asfaltare pentru găurile lăsate în urma lucrărilor de la canalizare. Compania investește 690.000 de euro pentru reparațiile care vor fi făcute în municipiul Iași.

ApaVital a lansat o nouă licitație pentru refacerea infrastructurii din municipiul Iași. Din cauza lucrărilor la avarii, asfaltul rămâne plin de gropi și denivelări. Astfel, compania va semna un contract cu o firmă de asfaltări, pentru a rezolva problema.

ApaVital are nevoie de o firmă pentru asfaltarea găurilor din asfalt

Termenul pentru depunerea ofertelor din partea firmelor este până la data de 18 noiembrie 2024. Contractul va fi semnat pentru o perioadă de 6 luni, valoarea totală fiind de 3.444.600 de lei, fără TVA, aproximativ 690.000 de euro. ApaVital a organizat și în anii trecuți licitații pentru refacerea străzilor. Din păcate, cele mai multe avarii la rețeaua de apă și canalizare apar în municipiul Iași, având în vedere vechimea țevilor.

„Executantul se obligă să execute lucrările de refacere ale sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în orașul Iași. Executantul va reface îmbrăcămintea asfaltică după tipuri de sisteme rutiere pe tipuri de clasă de trafic: 1. Foarte greu; 2. Greu; 3. Mediu; 4. Ușor; 5. Refacere sistem rutier la străzile modernizate; 6. Refacere strat de uzură cu grosime de 4-5 cm; 7. Refacere sistem rutier cu asfalt rece pentru perioada de iarnă. Stația de mixturi asfaltice să fie la maxim de obiectivele de executat”, este precizat în caietul de sarcini.

În total, vor fi refăcuți 5.300 mp de stradă care au fost afectați de către lucrările efectuate la avarii.

„Cantitățile pentru fiecare tip de lucrare sunt în tabelul următor: 1. Refacere sistem rutier tip foarte greu – 50 mp; 2. Refacere sistem rutier tip greu – 50 mp; 3. Refacere sistem rutier tip mediu – 800 mp; 4. Refacere sistem rutier tip ușor – 100 mp; 5. Refacere străzi modernizate, sistem rutier elastic numai local – 800 mp; 6. Refacere sistem rutier cu asfalt rece – 1.500 mp; 7. Refacere strat de uzură cu grosimea de 4-5 cm – 2.000 mp”, este stipulat în documentație.

Firma trebuie să curețe șantierele

În urma finalizării șantierului, firma care s-a ocupat de lucrare trebuie să curețe zona respectivă. Doar după ce reprezentații de la ApaVital vor verifica situația în teren, lucrarea va fi considerată finalizată. La începutul anului au mai fost reparați 6.000 de mp pătrați de stradă în Iași.

„La finalizarea lucrărilor de refacere ale sistemului rutier, executantul are obligația să evacueze de la punctele de lucru utilajele folosite, surplusul de materiale, deșeurile și lucrările provizorii. Lucrările se consideră finalizate după evacuarea utilajelor folosite, a surplusului de materiale și a deșeurilor. Recepția lucrărilor se va face decadal sau lunar de către ambele părți, pe baza de procese verbale parțiale, pentru decontarea contravalorii lucrărilor executate”, este trecut în caietul de sarcini.

ApaVital urmează să contracteze o firmă pentru asfaltarea găurilor apărute în urma lucrărilor la rețeaua de apă din Iași.