Apartamente de lux la Conest Grand Residence, cu mucegai și infiltrații! Clienții plătesc o avere pentru apartamente de 50 mp. Milionarul Viorel Cozma a fost reclamat – FOTO
Afaceristul Viorel Cozma, patronul Conest SA, vinde apartamente afectate de infiltrații și mucegai. Un tânăr din Iași a plătit o sumă importantă pentru un apartament cu două camere. Din cauza infiltrațiilor, apartamentul din cartierul Conest Grand Residence este plin de mucegai. Reprezentanții dezvoltatorului nu mai răspund la sesizările reclamantului
Controversatul afacerist Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, este în centrul unui nou scandal. De data aceasta sunt vizate afacerile din domeniul imobiliar. În urmă cu 2 ani a construit mai multe tronsoane de locuințe colective pe bd. Chimiei, nr.4. Printre cumpărători este și un tânăr din Iași, care a plătit 68.000 de euro pentru un apartament cu două camere, cu suprafața de 50 de metri pătrați. S-a mutat la începutul pandemiei, dar totul s-a schimbat la finalul anului trecut.
„În 2019 am cumpărat un apartament nou la Conest Grand Residence, de pe bulevardul Chimiei, nr. 4, la etajul 5. M-am mutat în vara anului 2020. În decembrie 2020 au început problemele. Apartamentul mi-a fost predat cu o țeavă de la instalația de încălzire fisurată, localizată în podea. Apa s-a infiltrat în pereți, plinte și parchet. S-au produs daune. Reparațiile au presupus mult deranj. S-au desfăcut plintele, parchetul, s-au găurit pereții. Vreo două zile am făcut curat după ei. Operatorul a intervenit și a reparat, însă plintele montate s-au desprins. Imediat după asta au apărut infiltrații de apă și în alte părți ale casei care, până în prezent, au afectat doi pereți și câteva plinte, posibil și parchetul”, a declarat Andrei M.
Pereții sun plini de mucegai, dar reprezentanții Conest SA nu vor să audă de reclamație
Noul proprietar a încercat să găsească înțelegere la dezvoltator, dar problemele nu au fost rezolvate. Mai mult, reprezentanții firmei de construcții nu mai răspund la telefon.
„În urma sesizării au fost reparate două defecte, unul la WC și unul la cadă. De acolo veneau infiltrațiile pentru că au fost montate prost. Două săptămâni au lucrat. Din nou, asta a presupus deranj și curățenie. Problema este că încă mai sunt infiltrații și nu mai răspunde nimeni la telefon. Am mucegai gros pe un perete și plinte umflate pe alți doi pereți. Infiltrațiile se extind. Situația asta durează de mai bine de două luni. În opinia mea, este inacceptabil. De o săptămână aștept un răspuns. Am depus o reclamație la Protecția Consumatorilor”, a mai spus tânărul.
Viorel Cozma nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi explicații despre calitatea apartamentelor vândute în cartierul Conest Grand Residence. Pe site-ul de prezentare a cartierului, dezvoltatorul anunță că au fost vândute toate apartamentele cu 1, 2 și 3 camere, ceea ce înseamnă un lot de peste 500 de unități. În luna mai a anului trecut, în cartierul lui Viorel Cozma o tânără a fost sechestrată într-un apartament.
Viorel Cozma pregătește un proiect imobiliar controversat în zona Păcurari – Dacia
Viorel Cozma, patronul firmei de construcții Conest SA, abonată la toate contractele de infrastructură puse la dispoziție de Primăria Iași, pregătește altă investiție imobiliară în zona Păcurari – Dacia, pe strada Rampei, nr. 9A, arteră paralelă cu strada Luca Arbore, lângă linia de cale ferată. Proiectul este cel puțin controversat dacă se ține cont de amplasament și indicatorii urbanistici aprobați. În luna noiembrie 2020 a fost făcut primul pas de investitori. Pe actualul teren este amenajată o stație de betoane, propusă pentru demolare. Suprafața de teren vizată este de 16.504 metri pătrați. Inițial, conform Planului Urbanistic Zonal, cele 3 blocuri cu mai multe tronsoane aveau regimul de înălțime de 2S+P+6E + Er (etaj retras). Brusc, subsolurile au dispărut, iar imobilele s-au transformat în D+P+6E + Er. La orice proiect major subsolurile sunt folosite exclusiv pentru amenajarea parcărilor.
În proiect este specificat un număr de 280 de locuri în parcare supraterană și 60 la nivelul solului. Membrii Comisiei de Urbanism au specificat clar în ultimii ani că proiectele fără locuri de parcare în subsol nu vor mai fi aprobate. Chiar și așa, proiectul a ajuns la etapa de autorizare. Proiectul imobiliar a fost inițiat prin societatea BCC Agregate SRL, unde Conest SA deține 50 la sută din firmă. Celelalte părți sociale sunt deținute de Calcarul SA (20 la sută), condusă de afaceristul Nicolae Troașe din Suceava, și Dănuț Andrei Radu (30 la sută).