Apar noi amănunte în cazul tragediei de la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc. Salvatorii au reușit să scoată încă o victimă

de: BZI.ro
18:41, 18 dec. 2023

Apar noi amănunte în cazul prăbușirii peretelui internatului Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, acolo unde patru copii au fost prinsși sub dărâmături.

Trei dintre ei au fost deja scoși, unul fiind în stare gravă și resuscitat la fața locului. De asemenea, salvatorii au reușit să comunice verbal cu a patra victimă și a fost scoasă de sub dărâmături.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Odorheiu Secuiesc, o posibilă cuază a nenorocirii ar fi faptul că în zona respectivă de săptămâni bune se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului. Nu este exclus că în peretele care s-a prăbușit să fi fost infiltrații de apă.

Clădirea care s-a prăbuşit parţial aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice

Clădirea care s-a prăbuşit parţial, luni seară, la Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Primăriei.

„Este o clădire veche, funcţionau în clădirea respectivă cantina şi căminul Liceului Teoretic Tamási Áron. În partea care s-a prăbuşit se aflau camere, elevii erau în camere, după ore, când s-a întâmplat prăbuşirea. Patru victime au fost sub dărâmături, dintre care trei au fost duse la spital, două se află în stare bună, una e în comă. Încă se caută a patra persoană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo.

Se făceau lucrări de legare a clădirii la reţeaua de canalizare

Aceasta a declarat că aceste patru victime sunt elevi, sub 18 ani.

Reprezentanta Primăriei a precizat că printr-o lucrare autorizată se făceau lucrări de legare a clădirii la reţeaua de canalizare şi la reţeaua pluvială a oraşului.

„Clădirea respectivă se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, nu aparţine oraşului”, a afirmat Zorgo.

Ea a precizat că Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte aproximativ 330.000 de lei anual, chirie pentru clădire.

Întrebată dacă imobilul era încadrat în clasă de risc seismic, purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că nu figurează în evidenţele Primăriei în acest sens.