Antiinflamator pentru gât. Remedii naturiste ce combat inflamația din organism

de: BZI.ro
15:25, 18 oct. 2023

Smoothie-urile și băuturile cu ingrediente puternic antiinflamatorii, precum bicarbonatul de sodiu și pătrunjelul, pot să amelioreze simptomele artritei și a altor afecțiuni inflamatorii. Dacă suferi de o boală autoimună, cu siguranță că ești conștient de faptul că alimentația poate să atenueze sau să agraveze durerea. Acest lucru se datorează rolului pe care îl joacă alimentele în combaterea sau exacerbarea inflamației. Cu toate acestea, alimentația poate fi un aliat puternic, sprijinind procesul natural de vindecare a organismului. Iată 5 băuturi considerate a fi eficiente ca antiinflamator pentru gât, și care te pot ajuta în lupta împotriva inflamației din întregul organism.

Antiinflamator pentru gât. Bicarbonat de sodiu și apă

Consumul unui amestec format din apă și bicarbonat, poate ajuta la reducerea inflamației. Cu toate acestea, trebuie să fii atent, deoarece unele studii sugerează că ingerarea frecventă a acestui amestec poate avea efecte secundare nocive pe termen lung, cum ar fi leziunile hepatice. Așadar, utilizează acest tonic natural pentru a ameliora inflamația pe termen scurt, dar nu îl consuma mai mult de o lună. Pentru a prepara acest remediu,  trebuie doar să amesteci 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu în 240-360 ml de apă.

Suc verde cu pătrunjel și ghimbir

Ingredientul activ din pătrunjel, carnosol, țintește inflamația cauzată de artrita reumatoidă. Ghimbirul este bine cunoscut ca un agent antiinflamator. Poate preveni producția de molecule inflamatorii precum prostaglandinele, leucotrienele și citokinele proinflamatorii. Acestea sunt un tip de proteine găsite în celule. Ghimbirul conține gingerol, un puternic antiinflamator care poate ajuta la reducerea durerilor musculară și la digestie. Prepară-ți propriul suc acasă. Adaugă într-un blender 1 mână mare de pătrunjel, 2 căni de spanac, 1 măr verde, 1 lămâie, 1 castravete mic, 2-3 fire de țelină și 2-3 cm de ghimbir.

Băutură tonică cu lămâie și turmeric

Numeroase studii au arătat că curcumina, ingredientul activ găsit în turmeric, poate ajuta la reducerea răspunsului inflamator al organismului și poate oferi alinare pentru durerile articulare și inflamația cauzată de artrita reumatoidă și scleroza multiplă. Din unele studii a rezultat ca curcumina poate avea beneficii pentru mai multe afecțiuni inflamatorii, cum ar fi psoriazisul, colita ulcerativă și artrita reumatoidă.
Curcumina ajută în inflamația cronică, oferă protecție antioxidantă prin neutralizarea radicalilor liberi și luptă împotriva degenerării cerebrale. Într-un vas mic, amestecă 1 lingură de turmeric proaspăt ras, 1 lingură de ghimbir proaspăt ras, sucul de la o lămâie, coaja acelei lămâi, 3 căni de apă filtrate. Opțional, poți aduga și 1-2 lingurițe de sirop de arțar sau miere, și o părticică de ardei iute. Dă în clocot la foc mediu spre mediu-mare, apoi oprește focul. Ai grijă să nu o lași să fiarbă complet.

Ceai de salvie

Salvia are multe efecte terapeutice, inclusiv asupra tractului respirator. De aceea, această plantă este un ingredient obișnuit în multe leacuri pentru durerea de gât. În magazinele naturiste, poți găsi produse cu salvie sub formă de spray-uri și bomboane pentru gât inflamat. De asemenea, ceaiul de salvie poate fi un remediu eficient împotriva răcelilor. Hidratează mucoasa orofaringiană, calmează și atenuează inflamațiile căilor respiratorii superioare. Pentru a-l pregăti, adaugă o linguriță de salvie uscată într-o cană cu apă clocotită. Acoperă și lasă la infuzat timp de aproximativ 10 minute. Strecoară ceaiul într-o cană și servește-l îndulcit cu miere. Poți bea până la 3 căni de ceai de salvie pe zi. Deoarece ameliorează problemele respiratorii, un ceai de salvie băut seara te poate ajuta să dormi bine.

Ceai de ceapă

Cunoscut ca un antiviral puternic, câteva căni cu ceai de ceapă ar putea să te ajute când te confrunți cu o viroză respiratorie. Deși gustul său nu este prea plăcut, poate fi unul dintre cele mai bune remedii pentru durerea de gât și tuse. Ceaiul de ceapă întărește sistemul imunitar și combate infecțiile tractului respirator. Fluidizează mucusul, relaxează căile respiratorii, calmează tusea și gâtul iritat. Pentru a-l prepara, ai nevoie de 2-3 cepe și 500 ml de apă. Taie cepele în 4 bucăți, apoi pune-le într-o oală cu apă rece. Fierbe ceaiul de ceapă timp de aproximativ 15 minute, apoi oprește focul și mai lasă-l să stea acoperit câteva minute. Apoi, strecoară ceaiul de ceapă, lasă-l să se răcească puțin, apoi îndulcește-l cu miere. Servește ceaiul de ceapă cu multă lămâie, ca remediu antiinflamator pentru gât!