Antibiotice Iași, locul 1 în clasamentul celor mai competitive firme din România de peste 20 de ani

de: Redacția BZI
11:47, 08 nov. 2024

Compania Antibiotice Iași a obținut Premiul Național – locul 1 în cadrul celei de-a XXXI-a ediții a Galei Topul Național al Firmelor, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României. Premiul acordat se încadrează la categoria Industrie – Întreprinderi foarte mari – Fabricarea produselor farmaceutice de bază.

De peste 30 de ani, Topul Național al Firmelor este un adevărat barometru al performanței în afaceri, un clasament al celor mai competitive firme din România, ce reflectă valoarea și dinamica mediului de business. Antibiotice Iași se clasează de peste 20 de ani consecutiv pe locul 1 în acest top, pe domeniul său de activitate, pentru excelență în afaceri atât la nivel local, cât și național.

Ne onorează și ne bucură această recunoaștere a performanțelor noastre. Antibiotice este o poveste românească de succes! O companie al cărei parcurs este legat de prezența pe piața de capital. Ne-am asumat un model de business responsabil, etic și sustenabil și ne-am angajat pe un drum bine definit ghidați de planul nostru de dezvoltare strategică «The Future Together 2030». Obiectivele pe termen lung ale acestui plan, oferă claritate și coerență direcției noastre de dezvoltare și creează un cadru organizat și eficient pentru acțiunile noastre viitoare. Suntem încrezători că vom parcurge cu succes această călătorie către un viitor durabil și mai sănătos”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Performanțele și rezultatele înregistrate de Antibiotice Iași în anul 2023/2022:

  • +28% creșterea cifrei de afaceri netă pe piața internă;
  • 81,1 de milioane lei profit net;
  • +18% majorare a cifrei de afaceri nete obținute la export;
  • creștere cu 146% a valorii acțiunii;
  • 98 milioane lei investiții pentru consolidarea afacerii și dezvoltarea strategică a companiei;
  • obținerea unei finanțări de 25 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții, sub formă de împrumut acordat prin facilitatea InvestEU, pentru susținerea programului de investiții al companiei;
  • 85 milioane lei fonduri nerambursabile atrase prin ajutor de stat pentru o capacitate de producție a produselor sterile, soluții și topice;
  • 4,1 milioane lei cofinanțare pentru o capacitate de producție a energiei verzi;

Acest clasament, realizat de Sistemul Camerelor de Comerț și Industrie din România, cuprinde informații despre peste 800.000 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România care s-au clasat pe primele 10 poziții din fiecare domeniu analizat. Dintre indicatorii economici care au stat la baza realizării acestui clasament se menționează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resursei umane și eficiența utilizării capitalului angajat.