Angajaţii primăriilor din Iaşi au intrat în grevă. Iată lista completă a instituțiilor
Angajaţii primăriilor din Iaşi au intrat în grevă de avertisment. Iată ce solicitări au. Reprezentanții Sindicatului Național SCOR solicită încetarea dicriminării și excesului de zel.
„Sindicatul Național SCOR vă cere scuze pentru disconfortul pe care vi-l vom crea în aceste zile, în care vom fi în grevă de avertisment (câte două ore pe zi de încetare a activității) și grevă japoneză prin exces de zel (prin care vom rezolvarea orice lucrare sau cerere, dar la termenul maxim legal)”, a transmis SCOR.
Grevă a angajațiilor din primării
Angajații susțin că această manifestație este împotriva guvernului, nu a primarului sau comunității locale.
„Greva noastră nu este împotriva primarului, și nici împotriva dumneavoastră, comunitatea locală pentru care ne desfășurăm activitatea, ci împotriva guvernului, care ne discriminează și ne umilește.
Știm! Pe toate căile posibile, ne jignesc și ne umilesc, când se referă la noi ca fiind „bugetarii aceia mulți, puturoși și cu salarii nesimțite”.
Vă rugăm mult să nu-i credeți și să înțelegeți următoarele:
Și noi suntem cetățeni ai satului, în majoritatea noastră.
Și noi plătim impozite și taxe, atât la stat cât și la bugetul local.
Și noi avem familie, copii, părinți sau bunici bolnavi și greutăți ca voi toți.
Salariul personalului dintr-o primărie mică este limitat prin lege la un nivel de 37,5% față de cel la care au dreptul colegii din primăria municipiului reședință de județ, deși avem aceleași studii și atribuții.
În jumătate din comunele din România, veniturile reale pentru studii superioare sunt între 2200 și 3500 de lei, mai mici decât venitul minim net legal al muncitorului necalificat dintr-o firmă de construcții.
Salariații din educație, asistență socială și sănătate, care au făcut greve, sunt salarizați anul acesta la nivelul anului 2023 + 20% și sunt în responsabilitatea și cofinanțarea noastră, a primăriilor.
Salariile noastre sunt înghețate la nivelul anului 2021, cu o creștere de doar 5% în acest an.
Din 2021 și până astăzi: • Inflația totală a fost de 35%
• Creșterea prețurilor produselor alimentare a fost de 39,77%
• Creșterea prețurilor produselor nealimentare a fost de 33,52%
• Chiar și impozitele și taxele locale au crescut cu 22%
Guvernul ne-a amăgit timp de 6 săptămâni că ne va face dreptate, acum s-au sucit și ne spun că trebuie să așteptăm jumătatea lunii aprilie, ca să calculeze cum merg încasările din impozite și taxe, deși efortul bugetar necesar pentru noi, în toată țara, reprezintă doar 0,047% din cheltuielile totale ale statului.
Din toate aceste motive, vă rugăm să ne credeți, ne-a ajuns cuțitul la os și trebuie să protestăm, pentru că nu mai avem altă soluție.
Vă rugăm să fiți alături de noi!!
Discriminarea la adresa comunelor și satelor din România trebuie să înceteze!!
Noi, cetățenii satelor, avem aceleași drepturi ca și cei din buricul Bucureștiului!!”, au transmis reprezentanții SCOR.
Important de menționat că această grevă de avertisment se desfășoară la nivel național. Redăm lista completă a localităților AICI!