Angajații de la Salubris nu mai sunt în siguranță pe străzile din Iași! Șoferii agresivi le pun viața în pericol zilnic

de: Petronel Ștefan
02:00, 12 aug. 2024

Majoritatea angajaților de la Salubris își desfășoară activitatea pe străzile din Iași. Deși au echipamente corespunzătoare, unii șoferi sunt total neglijenți în trafic și nu acordă importanță acestora

În jur de 300 de angajați de la Salubris sunt zilnic pe străzile din Iași pentru a salubriza orașul. Compania a trebuit să facă un apel către șoferi pentru a îi atenționa asupra riscurilor la care sunt supuși angajații. Toată lumea cunoaște că în Iași, la orele de vârf, se creează un haos total.

Angajații de la Salubris nu se simt în siguranță pe străzile din Iași

Oamenii care mătură strada sau culeg gunoaiele se confruntă cu tot felul de probleme, în special din cauza șoferilor care au o atitudine sfidătoare în trafic. De multe ori, aceștia trec în viteză pe lângă angajații de la Salubris, care doar încearcă să își facă treaba.

„Activitatea noastră la Salubris se desfășoară în stradă, undeva la 80 la sută din angajați lucrează pe stradă, în trafic. Vorbim aici de cei care mătură strada, culeg gunoiul, fac curat în stațiile de autobuz, de tramvai sau care încarcă și descarcă deșeurile. Angajații au veste, echipamente, tot ce trebuie ca să fie vizibili. Rugăm șoferii să fie atenți. Știm cât de agresivi sunt anumiți șoferi în trafic, ne întâlnim cu tot felul de agresiuni și verbale, și fizice. De asta vrem ca lumea să fie atentă, pentru a nu pune în pericol viața unui angajat Salubris”, a transmis Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Acum doi ani, a fost un incident grav în care un angajat de la Salubris și-a pierdut viața după ce un șofer beat a dat peste el cu mașina.

„Acum doi ani, am avut un accident mortal, acum trei ani de zile, a mai fost un acroșaj pe stradă, în zona Podu de Piatră. De asta noi facem campanii de informare, pentru ca oamenii noștri să fie în siguranță. Din fericire, în ultima vreme, nu au mai fost incidente grave, doar lucruri minore”, a mai precizat Cătălin Neculau.

Mașinile de gunoi nu pot ajunge la punctele gospodărești

O altă problemă cu care se confruntă angajații este faptul că printre blocuri, străzile sunt pline de autoturisme parcate neregulamentar și nu mai pot ajunge cu mașina de gunoi la punctele gospodărești.

„Pentru mașinile de gunoi este o problemă pe străzile dintre blocuri, deoarece nu pot ajunge la punctul gospodăresc. Cetățenii parchează pe carosabil și nu avem suficient spațiu pentru a trece. Au fost situații în care șoferii noștri au agățat câte o mașină parcată, însă avem asigurare și lucrurile se rezolvă. În alte cazuri, apelăm la Poliția Locală pentru a ridica mașinile parcate neregulamentar”, a încheiat directorul general de la Salubris SA.

Angajații de la Salubris își pun viața în pericol pe străzile din Iași din cauza șoferilor agresivi.