Angajata ISU București, condamnată în dosarul Colectiv, este de negăsit. Antonina Radu, a fost dată în urmărire generală – UPDATE

de: BZI.ro
14:20, 13 mai 2022

Angajata ISU București, condamnată în dosarul Colectiv, este de negăsit. Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnați definitiv, care trebuie să execute 8 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost dată în urmărire generală de polițiști.

UPDATE 14.30: Angajata ISU București, Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, care a fost dată în urmărire astăzi, 13 mai, fiind emis mandat de arestare european, a fost prinsă în Republica Moldova.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a anunțat IGPR.

Fiind condamnată în dosarul Colectiv, polițiștii au căutat-o pe femeie imediat ce au primit mandatul de executare al pedepsei, atât acasă, cât și la muncă în cursul zilei de joi, 12 mai

Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv, este de negăsit

Fiind condamnată în dosarul Colectiv, polițiștii au căutat-o pe femeie imediat ce au primit mandatul de executare al pedepsei, atât acasă, cât și la muncă în cursul zilei de joi, 12 mai. Toată căutarea fiind fără succes însă, femeia nefiind găsită de anchetatori.

Angajata ISU București, Antonina Radu, a fost dată în urmărire de către Poliția Română pentru executare pedepsei cu închisoarea dispusă de Curtea de Apel București.

Pompierii ISU Antonina Radu și George Petrică Matei au primit joi, 12 mai, o condamnare definitivă la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției în dosarul Colectiv. În anul 2015, aceștia erau ofițeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au pronunțat joi, 12 mai, decizia finală în cazul dosarului Colectiv, după șase ani de procese.

Joi, 12 mai, judecătorii au dat decizia finală în cadrul dosarului Colectiv. În acest context, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au dat sentinţele finale în dosarul Colectiv

Joi, 12 mai, judecătorii au dat decizia finală în cadrul dosarului Colectiv. În acest context, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Cea mai mare pedeapsă, respectiv de 11 ani și 8 luni a primit unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu. Apoi, ceilalți doi patroni au fost condamnați la 8 ani de închisoare, Paul Gancea și șase ani și patru luni, Costin Mincu.

De asemenea, pirotehniștii Zaharia Viorel și Marian Moise vor avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 10 luni.

Cristian Nită, directorul firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

Totodată, instanța a decis achitarea Aureliei Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, şi Larisei Luminiţa Ganea, consilier superior și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.

Rămânând ca pompierii ISU Radu Antonina și Matei George Petrică să aibă de executat câte 8 ani și 8 luni închisoare.

Anăstăsescu George Alin, unul dintre patronii de la Colectiv este și el de negăsit

De asemenea, unul dintre patronii de la clubul Colectiv în care a avut loc tragedia, cel care a primit cea mai mare pedeapsă, și anume 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, nu a fost găsit acasă de către polițiști. Autoritățile sunt acum într-o continuă căutare a bărbatului, iar acesta are la dispoziție câteva ore pentru a se preda la cea mai apropiată secție de poliție.

Rămâne însă de văzut dacă în următoarele ore Alin Anăstăsescu se va preda sau va fi găsit de polițiști. Dacă acesta nu va fi găsit sau decide să nu meargă de bunăvoie la poliție, va fi emis mandatul de urmărire internațională.

Persoanele condamnate de către judecătorii Curții de Apel Bucureşti au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015. Totodată, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

În acest context, ramintim faptul că angajata ISU București, Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv, este de negăsit.