Andreea Esca se mută la Cluj? Ce decizii a luat prezentatoarea tv
Andreea Esca şi soţul ei au primit undă verde de la Comisia de urbanism pentru a demola parţial două imobile din centrul Clujului, unde urmează să facă un apart-hotel format din două corpuri de clădire. 877 de metri pătraţi ar urma să fie suprafaţa desfăşurată a uneia dintre clădiri. În cazul celeilalte, suprafaţa desfăşurată va fi de 251 de metri pătraţi.
„Cine? Esca? Spuneţi-i că o salutăm de la Cluj? Sper să se mute la Cluj, o aşteptăm. Avizăm pozitiv, cu rezerva să fie tranşată problema cu serviciul Juridic. Cred că proiectul este de calitate, nu este nicio îndoială, curţile interioare dau farmec zonei centrale”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, în cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism.
Practic, proiectul a fost aprobat din 2017, dar vedeta TV nu a reuşit să demareze lucrările, astfel a fost nevoie de o reautorizare.
Ce spun actele de urbanism
”Documentaţia se întocmeşte pentru stabilirea elementelor urbanistice în vederea demolării parţiale a unor imobile existente şi extinderea, etajarea, reabilitarea si refaţadizarea imobilului rezultat, recompartimentări interioare, împrejmuire proprietate, amenajări incintă, în conformitate cu Planul Urbanistic General, Regulamentul de Urbanism al Municipiului Cluj Napoca şi Certificatul de Urbanism nr. 1826 din 25.04.2019 emis de Primăria Municipiului Cluj Napoca.
Beneficiarul a solicitat realizarea lucrărilor în baza Extrasului de Carte Funciară nr. 278541, 278541-C1-U2, 255952, ale terenului si imobilelor situate în localitatea Cluj Napoca, pe strada Fortăreţei, nr. 2. Imobilele se află în coproprietate cu Dumitru Horia Ovidiu, Dumitru Carmen Cristina, Capata Ioan, Capata Emilia, Cutcan Marcela Ileana, Ban Dumitru, Eram Alexandre Douglas şi Esca-Eram Andreea Ioana. Suprafaţa totală a terenului este de 439.00 mp şi în prezent parcela este construită”, se arată în Planul Urbanistic de Detaliu.
Familia Esca deţine patru apartamente
Acolo sunt 9 apartamente, dintre care patru sunt deţinute de Andreea Esca şi Eram Alexandre.
”Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est şi care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porţiune de teren care va asigura iluminat, aerisire şi o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou şi mansardă peste corpul subsol şi parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolţile de cărămidă ale încăperilor existente. Pe latura din sud se va construi un corp îngust şi înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici o altă scară dedicată va urca la mansardă. La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare.
În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfăţişare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părţilor noi vor fi într-o compoziţie armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei şi imaginea clasică. Acoperişul nou va fi cu panta 380 şi vor fi două lucarne pentru iluminarea corespunzătoare a mansardei. De asemenea vor fi ferestre de mansardă. Acoperişul casei scării principale este în corelaţie cu propunerea pentru dezvoltarea de pe Fortăreţei nr. 4 ilustrat în P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 958/28.11.2017, de la care preia cota cornişei şi silueta acoperişului”, spun arhitecţii.
De ce nu trebuie locuri de parcare?
Clujul trece printr-o criză a locurilor de parcare mai ales în centrul oraşului. Cu toate acestea imobilul vedetei nu va avea parcări.
”Conform art. 9 Staţionare autovehiculelor, din certificatul de urbanism nr. 1826/25.04.2019, extras din Regulamentul Local de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca în vigoare, având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum şi conceptele naţionale şi internaţionale privid calitatea vieţii, calitatea spaţiului urban şi încurajarea mijloacelor de transport în comun şi alternative, asigurarea locurilor de parcare nu este obligatorie. La nevoie, locuri de parcare se pot asigura prin contract de închiriere, cel mai apropiat parking public fiind parking-ul de la Primăria Cluj-Napoca”, explică arhitecţii primăriei.