Anchetă la Spitalul Elias, după ce mai multe cazuri de COVID-19 nu au fost raportate
O anchetă a fost deschisă la Spitalul Elias din București, după ce ce mai multe cazuri de COVID-19 nu au fost raportate. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a aflat de la jurnaliști despre această situație.
Trei medici rezidenți din secția de ginecologie și un pacient de la ortopedie au avut rezultate pozitive la teste, acum două zile.
DSP București a aflat despre aceste cazuri abia după ce a întrebat la spital, la insistențele jurnaliștilor.
Încă nu s-a aflat de ce conducerea unității sanitare nu a raportat la DSP aceste cazuri de infectare.
Anchetă la Spitalul Elias, după ce mai multe cazuri de COVID-19 nu au fost raportate
În urma testelor făcute pacienților în perioada 17 – 20 septembrie, s-a constatat că 14 dintre aceștia erau pozitivi. Este vorba despre șapte pacienți de la unitatea de primiri urgențe și șapte care erau deja internați în spital.
DSP va verifica de ce nu au fost raportate aceste cazuri de îmbolnăvire.
Aglomerație la spitalele suport COVID-19 din Iași
Spitalele suport COVID-19 din Iași au anunțat că mai au doar 20 de locuri disponibile pentru pacienții infectați. La Iași, ieri au fost raportate 35 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, aproape un sfert din numărul de cazuri declarate în săptămânile precedente. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că pacienții asimptomatici ocupă o mare parte dintre locuri și nu vor să plece acasă pentru că nu au unde să se autoizoleze
Zilele trecute, la Iași au fost raportate 35 de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Un număr infim, dacă ne raportăm la săptămânile precendente, când numărul de cazuri nu a scăzut sub 70. Mai mult decât atât, în urmă cu cinci zile, Iașul se clasa pe locul 2 pe țară ca număr de infectări, după municipiul București, cu 110 cazuri. Cu toate acestea, cadrele medicale angajate în spitalele suport COVID-19 din Iași, spun că nu mai sunt decât 20 de locuri disponibile pentru pacienții cu coronavirus. Prof. dr Carmen Dorobăț a deslușit misterul și susține că mulți dintre pacienți refuză să plece acasă, deși sunt asimpotomatici și s-ar putea externa la 72 de ore, pentru că nu au unde să se autoizoleze la domiciliu.
Secțiile de Terapie Intensivă din Iași lucrează la aproape capacitate maximă. Doar cinci locuri disponibile pentru pacienții cu COVID-19 în stare critică
O gură de aer a primit ieri Iașul. După o perioadă în care ne-am confruntat cu un număr mare de cazuri raportate zilnic, spitalele s-au mai relaxat puțin și asta pentru că nu a mai venit un nou val de îmbolnăviri. Medicii explică motivul pentru care, deși numărul de cazuri a scăzut, spitalele suport COVID-19 lucrează, în continuare, la capacitate maximă.
„Sunt pacienți care se pozitivează greu, care nu devin negativi la testul specific nici după trei saptămâni, iar alții nu vor sa plece acasă, deoarece nu se simt în siguranță, din punct de vedere medical. Nu vor sa plece acasă de frică să nu-i infecteze pe cei din jur, pentru că nu au condiții să se autoizoleze. În toate spitalele suport COVID-19 din Iași mai avem doar 20 de locuri libere. La secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai avem niciun loc liber, iar la Spitalul de Neurochirurgie mai sunt doar cinci din 16”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.