Ananas în sarcină: Beneficiile și contraindicațiile fructului exotic

de: BZI.ro
11:37, 31 mart. 2022

Tot mai multe femei se întrebă despre riscurile consumului de ananas în sarcină. În timpul sarcinii, trebuie să fii de două ori mai atentă atât la alimentație, cât și la administrarea medicamentelor. Trebuie să știi că mâncatul în timpul sarcinii ar trebui să fie sănătos, variat și sigur. Fii deosebit de atent la fructele exotice. Ananasul în timpul sarcinii poate duce nu doar la obținerea de vitamine utile, dar poate provoca și o reacție alergică.

Oricare dintre fructe conține o cantitate imensă de diverse vitamine și oligoelemente valoroase. Beneficiile ananasului în timpul sarcinii nu fac excepție. Acest fruct exotic conține vitaminele B, E și C. Și, de asemenea, microelementele necesare organismului nostru, precum magneziu, fier, calciu, potasiu, fosfor și iod. Dar principalul său punct culminant este bromelaina, un set de enzime care contribuie la absorbția rapidă a proteinelor de către organism.

Arsurile la stomac, greutatea și flatulența nu te vor deranja în timpul sarcinii dacă mănânci corect ananas

Ananas în sarcină: De ce este recomandat fructul

Datorită bromelainei, ananasul îmbunătățește starea de spirit și, de asemenea, curăță vasele de sânge, ajutând pielea noastră să fie mereu în formă. Bromelaina este capabilă să omoare bacteriile patogene acumulate, deoarece, pătrunzând în intestine, funcționează ca antiseptic.

Dacă în timpul sarcinii suferi de varice, atunci oligoelementele care alcătuiesc fructul pot ajuta la această boală. Dar numai într-un stadiu incipient. Ananasul ajută organismul să curețe pereții vaselor de sânge, distrugând acumularea de grăsime, reducând în același timp presiunea și subțierea sângelui.

Folosirea acestui fruct în timpul sarcinii te va ajuta să eviți deficitul de vitamina D

Folosirea acestui fruct în timpul sarcinii te va ajuta să eviți deficitul de vitamina D. Datorită unui întreg grup de vitamine, ananasul îmbunătățește memoria, hrănind creierul și sistemul nervos, celulele nervoase sunt protejate de distrugere.

Arsurile la stomac, greutatea și flatulența nu te vor deranja în timpul sarcinii dacă mănânci corect ananas. Datorită proprietății diuretice, apa nu persistă în organism și o femeie însărcinată suferă mai puțin de edem.

Fructul este util doar consumat în forma sa proaspătă. Dacă îl consumi conservat în timpul sarcinii, acesta nu face nimic altceva decât să crească nivelul de zahăr din organism. Acest fruct este indicat și atunci când urmezi un tratament pentru a rămâne însărcinată.

Acest fruct exotic conține vitaminele B, E și C

Când nu este recomandat să mănânci ananas atunci când ești gravidă

La prima vedere, ananasul aduce multe beneficii organismului unei gravide, dar numai dacă nu abuzazi de acest fruct. Acest fruct este inclus în lista produselor care pot fi alergice. Este mai bine să te asiguri înainte și să nu mănânci acest fruct dacă suferi de alergie la fructe.

De asemenea, fructul este interzis pentru persoanele care suferă de gastrită, sau ulcer gastrointestinal. Ananasul tinde să crească aciditatea. De asemenea, fructul nu trebuie consumat atunci când suferi de diabet zaharat. Fructul conține o cantitate mare de glucoză.

Nu se recomandă în timpul sarcinii consumul de ananas în conservă și sub formă de suc pur. Medicii obstetricieni și ginecologi le sfătuiesc gravidelor să nu cumpere deloc acest fruct în primul trimestru pentru ca bebelușul să nu aibă alergie. De asemenea, trebuie să știi despre ananas în timpul sarcinii, că bromelaina, care este foarte abundentă în acest fruct, poate provoca nașterea prematură.

Consumul de ananas în sarcină trebuie ales cu mai multă atenție pentru a nu întâlni toxiinfecții alimentare, care pot duce la vărsături sau diaree. Dacă, totuși, ți s-a întâmplat o astfel de problemă trebuie să consulți de urgență un medic specialist.

Oricare dintre fructe conține o cantitate imensă de diverse vitamine și oligoelemente valoroase