Analize pentru amețeli. Ce boli poate semnala acest simptom
Tot mai multe persoane doresc să efectueze analize pentru amețeli. Mulți oameni știu că amețeala nu este o boală separată, ci doar un simptom. Este un simptom al unui număr mare de boli ale sistemului vestibular, ale sistemului nervos, ale sistemului cardiovascular, ale bolilor ORL, precum și ale problemelor psiho-emoționale.
Este bine cunoscut faptul că orice boală este mai ușor de vindecat în stadii incipiente, așa că este important să mergeți pentru un consult la medic cât mai curând posibil. De asemenea, este indicat să apelați la ajutorul unui specialist la primele simptome ale bolii. În timpul consultației se va efectua un test pentru vertij pozițional benign, după care se vor prescrie anumite teste. Pentru a examina un pacient cu vertij, medicul dumneavoastră poate prescrie o scanare RMN a coloanei vertebrale cervicale, precum și teste foarte specializate ale sistemului vestibular, ale auzului și ale vederii pentru a determina cauza exactă și pentru a stabili opțiunile de tratament.
Analize pentru amețeli. Teste pentru a identifica cauza exactă a manifestării disconfortului
Pentru a identifica cauza care provoacă amețeli trebuie efectuate teste de audiție, audiometria tonală cu prag fiind întotdeauna prima alegere. Un test RMN cerebral cu examinarea colțurilor pontine cerebrale și căilor auditive interne este, de asemenea, recomandat.
De cele mai multe ori, medicii prescriu hemoleucograma, teste biochimice, teste funcționale tiroidiene, precum și monitorizarea BP, ECG și EEG. Foarte important este ecografia vaselor capului și gâtului.
Amețeala este adesea exprimată într-un sentiment de instabilitate generală a obiectelor și a omului însuși, o încălcare a simțului echilibrului. Pacientul se simte în nesiguranță atunci când merge, i se pare că este pe cale să cadă sau să se împiedice, pământul „fuge” de sub el.
Este asociată cu afectarea conducerii nervoase la nivelul aparatului vestibular, urechea internă, nervul vestibular și cortexul. Vertijul sistemic poate fi central, intermediar sau periferic, în funcție de localizarea procesului patologic. În funcție de cauza amețelii, aceasta poate fi tratată de un neurolog, de un otorinolaringolog, de un medic de familie, de un cardiolog sau chiar de un psihoterapeut.
Prin ce se caracterizează vertijul sistemic. Senzațiile simțite de pacient
Vertijul sistemic se caracterizează printr-o senzație de rotație în jurul propriei axe sau a împrejurimilor, o senzație că corpul nu se află în poziția corectă în spațiu. Acesta simte o înclinare într-o parte sau alta.
O persoană care suferă de amețeli simte răceală la nivelul extremităților. Mai mult decât atât, persoanele bolnave suferă de hiperhidroză și transpirație crescută, care poate fi localizată la nivelul extremităților sau poate acoperi întregul corp.
De asemenea, o dată cu debutul amețelilor, pacientul simte o senzație de teamă, dificultăți de respirație. Este prezentă și senzația de ușurință nefirească în cap și lipsă de gânduri. Multe persoane suferă de amorțeală a buzelor, a feței și alți precursori ai leșinului, precum și de slăbiciune.
Din moment ce vei efectua analize pentru amețeli vei ști cum poți ameliora disconfortul provocat de acest simptom neplăcut. Este bine să știi că o dată cu manifestarea amețelilor apare și greața cu vărsături. Accelerarea pulsului, creșterea tensiunii arteriale, sunt, de asemenea, însoțitoare ale amețelilor. În multe situații pacienții suferă de tinitus, pierderea auzului, clipiri „pâlpâitoare” și întunecarea ochilor.