Amigdalita tratament antibiotic. Cum să omori rapid bacteriile și virușii din gât

de: BZI.ro
12:18, 16 sept. 2022

Medicii pentru a scăpa de amigdalită recomandă un tratament cu antibiotic. Amigdalele sunt situate în partea din spate a gâtului pe ambele părți. Acestea servesc ca un fel de filtru, reținând microbii care pot pătrunde în tractul respirator și pot provoca un proces inflamator. Amigdalele produc anticorpi pentru a lupta împotriva bacteriilor, dar uneori și amigdalele se pot infecta. Când sunt afectate de bacterii sau viruși, amigdalele se măresc și devin inflamate, manifestându-se amigdalita.

În funcție de cauzele amigdalitei, aceasta poate fi virală și bacteriană. Amigdalita este acută și cronică, în funcție de evoluția bolii. Angina este o formă acută de amigdalita. Boala poate fi cauzată nu numai de bacterii sau virus, ci și de hipotermie, efort fizic sau imunitate scăzută. Cu un tratament insuficient, amigdalita acută poate trece într-o formă cronică. Metodele de tratament a amigdalitei includ terapia conservatoare, locală și generală. Îndepărtarea amigdalelor se efectuează dacă tratamentul obișnuit nu a ajutat și boala poate da o complicație altor organe.

Amigdalita este acută și cronică, în funcție de evoluția bolii

Cum să scapi de amigdalită? Metodele generale de tratament

Tratamentul conservator include mai multe proceduri. Printre acestea se numără gimnastica și alte sporturi în aer liber, clătirea gâtului cu apă și activitate fizică moderată regulată. Ele joacă un rol important în susținerea imunității, dar nu trebuie folosite în caz de amigdalită acută sau cronică și în perioada dintre ele.

Terapia generală pentru acestea include diverse proceduri fizioterapeutice, adică expunerea la lumină ultravioletă cu unde scurte, terapie cu laser, fonoforeză și diatermie. Acestea pot fi efectuate dacă pacientul simte simptome generale sau locale de amigdalită.

Tratamentul local al amigdalitei este lubrifierea amigdalelor și a lacunelor acestora cu soluții de tinctură de iod, Lugol, iodglicerină și altele. Efectul principal al soluțiilor nu este un efect antibacterian, ci o proprietate antiinflamatoare, liniștitoare și astringentă. Ele ajută la ameliorarea durerii acute și la normalizarea aportului de alimente și apă.

Tratamentul local al amigdalitei este lubrifierea amigdalelor

Amigdalita tratament antibiotic. Sfaturile specialiștilor

Cel mai adesea, pacientului i se prescriu aminopeniciline protejate. Tratamentul formei cronice de amigdalită poate fi complicat deoarece capacitatea de resorbție a amigdalelor palatine scade și în jurul lacunelor apar procese sclerotice.

Tratamentul amigdalitei cu antibiotice este prescris de un medic care ia în considerare sensibilitatea microorganismului la un anumit medicament. Merită să ne amintim că, dacă agentul cauzal al amigdalitei este o infecție virală, atunci, într-o astfel de situație, antibioticele vor fi pur și simplu ineficiente.

Antibioticele penicilinei sunt cel mai adesea prescrise în tratamentul acestei boli. Aceste medicamente sunt absorbite complet și rapid în intestin. Înainte de numirea lor, se ia în mod necesar o analiză pentru a determina tipul de agent patogen.

Tratamentul conservator include mai multe proceduri

Când trebuie prescrise antibioticele pentru vindeca disconfortul din gât

Antibioticele pentru amigdalita cronică sunt prescrise în timpul unei exacerbări a bolii. Există două tipuri de grupe de antibiotice pentru amigdalită. Din primul fac parte medicamentele de primă linie care sunt penicilinele. Funcțiile lor includ atât tratamentul unei exacerbări a bolii, cât și prevenirea reumatismului și a glomerulonefritei, care sunt cauzate de stretococi hemolitici.

Iar medicamentele de linia a doua sunt macrolidele. În ceea ce privește penicilinele, medicamentele semisintetice sub formă de tablete sunt acum cel mai des prescrise. Astfel, medicii recomandă antibioticele amoxilină, oxacilină și ticarcilina pentru a vindeca boala. Deși, desigur, cele mai eficiente sunt penicilinele protejate cu inhibitori, care sunt rezistente la enzimele microbiene datorită adaosului de acid clavulanic.

Metoda de tratament chirurgicală al amigdalitei nu poate elimina întotdeauna complet o infecție cronică, deoarece aceasta se extinde nu numai la amigdale, ci și la țesutul din jur. Astfel, sunt afectați și ganglionii limfatici dar și alte zone. Dacă amigdalita cronică continuă pentru o lungă perioadă de timp, aceasta poate duce la dezvoltarea unui proces infecțios și alergic pronunțat.

Recent, crioterapia a fost folosită pentru amigdalită ca și tratament alături de antibiotic. În timpul acestei proceduri, amigdalele și spatele faringelui sunt expuse la temperaturi scăzute. Din acest motiv, straturile de suprafață modificate ale țesuturilor sunt distruse și microflora patogenă este eliminată. După crioterapie, mucoasa faringiană revine la normal și se reface, amigdalele își păstrează pe deplin funcțiile. Avantajul acestei metode în comparație cu intervenția chirurgicală este absența durerii, sângerării și refacerea completă a țesuturilor.

În funcție de cauzele amigdalitei, aceasta poate fi virală și bacteriană