Amidonul ne îngrașă?
Amidonul ne îngrașă? Alimentele cu amidon sunt o parte integrantă a dietei noastre, dar auzim frecvent că ar trebui interzise sau limitate pentru a evita creșterea în greutate.
Amidonul ne îngrașă?
Alimentele cu amidon sunt una dintre principalele surse de energie utilizabile pentru organism. Prin urmare, acestea sunt esențiale în dieta noastră și, consumate în cantități rezonabile, alimentele cu amidon nu te îngrașă, deoarece caloriile lor sunt arse în primul rând de ceea ce numim metabolismul bazal, adică energia necesară, pentru ca organismul nostru să funcționeze, să facă inima să bată, să asigure digestia și creșterea părului sau a unghiilor, să facă creierul să funcționeze etc.
„Mâncărurile cu amidon sunt, de asemenea, satioase si ne fac sa avem mai putine pofte și astfel ne pot ajuta la pierderea în greutate sau cel puțin la mentinerea ei. În mod ideal, ar trebui să reprezinte puțin mai mult de jumătate din aportul nostru de calorii. Prin urmare, este necesar să le consumăm la fiecare masă, dar întotdeauna în cantități rezonabile”, spune pentru femmeactuelle.fr dr. Jean-Michel Borys, endocrinolog și diabetolog din Paris.
Reguli de respectat
Pentru a obține beneficiile complete, evitând dezavantajele alimentelor cu amidon, trebuie respectate câteva reguli: in primul rând, trebuie să consumi o cantitate adecvată, adică între 150 de grame și 250 de grame de amidon fiert maxim pe masă (pentru un adult). Dacă doriți să vă controlați greutatea, evitați combinația de amidon-pâine la aceeași masă și mâncați o cantitate mare de legume crude sau fierte înainte de alimentele cu amidon pentru a permite absorbția amidonului și pancreasului să secrete mai puțină insulină.